Έρχεται νέος Κοινωνικός Τουρισμός 2022 για συνταξιούχους – Τι γνωρίζουμε

Advertisement

Οι συνταξιούχοι δεν συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022 που ήδη δέχεται αιτήσεις, ωστόσο, ανακοινώθηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει ξεχωριστό πρόγραμμα για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρο Πρωτοψάλτη, το νέο πρόγραμμα θα αφορά 25.000 δικαιούχους, συνταξιούχους.

Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Όπως είπε στο MEGA:

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα… μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί».

Βέβαια, στη συνέχεια των δηλώσεών του, έδωσε το στίγμα για το πώς και πού θα γίνουν οι αιτήσεις των ωφελούμενων.

Advertisement

Ο κ. Πρωτοψάλτης εξήγησε ότι η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη, μιας και αφορά λιγότερους δικαιούχους, όμως φαίνεται πως θα ακολουθηθεί η ίδια «οδός». Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα του gov.gr (πατώντας ΕΔΩ) και θα χρειαστούν οπωσδήποτε να έχουν τους κωδικούς του Taxisnet.

Επίσης, παρότι δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι αιτήσεις, θα ολοκληρωθεί πιο σύντομα η διαδικασία και θα μπορέσουν να ωφεληθούν από 1η Αυγούστου και οι συνταξιούχοι, όπως γίνεται και με τους ανέργους στο τρέχον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Σενάρια παράτασης για αίτηση στον Κοινωνικό Τουρισμό

Καθώς το ενδιαφέρον για τον Κοινωνικό Τουρισμό «σπάει τα κοντέρ» -ήδη έχουν κάνει αίτηση πάνω από 250.000- δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 23 Ιουνίου, στις 2 το μεσημέρι.

Advertisement

Πώς κάνετε αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό

Αρχικά, οι ενδιαφερόμενοι κάνουν κλικ εδώ για να μεταφερθούν απευθείας στην πλατφόρμα του gov.gr.

Για να υποβάλλουν αίτηση πρέπει να έχουν:

  • Είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNet
  • Είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Η επόμενη οθόνη ζητά να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

Advertisement

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και τα μοναδικά που είναι ήδη συμπληρωμένα αφορούν στον ΑΦΜ και στον ΑΜΚΑ σας.

Από αυτό το πρόγραμμα διακοπών που «τρέχει», θα ωφεληθούν 300.000 πολίτες, για διακοπές από την 1η Αυγούστου 2022 έως και την 31η Ιουλίου 2023.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement