Κορωνοϊός: Οι διαφορές των παραλλαγών Όμικρον 4 και Όμικρον 5

Advertisement

Με το βλέμμα στραμμένο στους δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων, βρίσκονται οι ειδικοί για τον κοροναϊό, τις τελευταίες ημέρες, όπου και παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη χαρακτήρισε «αναμενόμενη» και «λογική» την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Οι παραλλαγές 4 και 5

Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κοροναϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Advertisement

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική συνταγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κοροναϊό αλλά και από την γρίπη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement