Πιόνι της Ρούλας η Δήμητρα Πισπιρίγκου: Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών και το «άλλοθι» στη δολοφονία της Ίριδας

Advertisement

Σε ποιους χώρους του σπιτιού κινήθηκε και σε ποιά χρονικά διαστήματα τις κρίσιμες ώρες της 21ης Μαρτίου 2021, η Ρούλα Πισπιρίγκου; Τι είχε πει; Πως ήταν η ψυχολογία της; Πως βρέθηκε το μοιραίο πανάκι; Γιατί το παρέδωσε εκείνη στους αστυνομικούς; Σε στοχευμένες ερωτήσεις – «παγίδα», υπέβαλλαν για περισσότερες από 9 ώρες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, κατά την κατάθεση της στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής την Τρίτη (21/6).

Αυτές οι ερωτήσεις αφορούσαν τις κρίσιμες ώρες από 02:30 έως τις 10:45 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, όταν εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε η Ίριδα. Η κατάθεση, αποτέλεσε μια… επανάληψη της προηγούμενης καθώς η Δήμητρα Πισπιρίγκου, δεν άλλαξε τα όσα είχε πει.

dimitra pispirigkou

Advertisement

Τη γιούχαραν κατά την είσοδό της σtη ΓΑΔΑ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου… «άλλοθι» για τη Ρούλα

Αρμόδιοι αξιωματικοί, εκτιμούν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, χρησιμοποίησε την αδερφή της ως «άλλοθι», ή ακόμα και ως πιόνι στην δολοφονία της μικρής Ίριδας. Όπως σημειώνουν, ήταν το δεύτερο παιδί, που ενδεχομένως έχανε τη ζωή του από τα χέρια της και οι υποψίες θα έπεφταν απόλυτα πάνω της, αν ήταν μόνη στο διαμέρισμα της οικογένειας. Δεν αποκλείουν η Ρούλα Πισπιρίγκου να καθοδήγησε την αδερφή της να πάει να δει το παιδί, να το βρει νεκρό και ίσως στη συνέχεια την έβαλε να δώσει το πανάκι στους αστυνομικούς.

Σχεδόν 9 ώρες ερωτήσεων – «παγίδα»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής λίγο πριν τη 13:00 χθες το μεσημέρι, με… γρήγορα βήματα από την πλαϊνή είσοδο του αστυνομικού μεγάρου, εν μέσω αποδοκιμασιών. Για περισσότερες από 9 ώρες οι αρμόδιοι αξιωματικοί, υπέβαλλαν σε ερωτήσεις την αδερφή της κατηγορουμένης, ξεκινώντας από την σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη και την συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η ένορκη κατάθεση, πραγματοποιήθηκε κάτω από διαφορετικό πρίσμα μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, πως Μαλένα και Ίριδα, δολοφονήθηκαν.

Μεγάλο μέρος της κατάθεσης επικεντρώθηκε στις κρίσιμες ώρες που εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε η 6 μηνών Ίριδα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Σημειώνεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε πει, και δεν φαίνεται να άλλαξε στην νέα της κατάθεση, πως κοιμήθηκαν περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα και στις 07:30 η Ίριδα έκλαιγε με την αδερφή της να σηκώνεται, να δίνει πιπίλα στο βρέφος και να επιστρέφει στο κρεβάτι. Αυτό το «ξύπνημα» δεν το είχε αναφέρει αρχικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Advertisement

Ανακόλουθες ήταν και οι αναφορές της όσον αφορά τους χρόνους για τον εντοπισμό του νεκρού παιδιού. Αρχικά είχε πει ότι στις 11:30, η Ρούλα Πισπιρίγκου της ζήτησε να ξυπνήσει την μπέμπα, για να την ταΐσουν φρουτόκρεμα και να πάνε βόλτα και τότε βρήκε το παιδί παγωμένο. Αργότερα δήλωσε ότι είχε βρει νεκρό το παιδί στις 10:45, και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, μία ώρα αργότερα. Αυτό το χρονικό διάστημα όπως υποστήριζε έκαναν ΚΑΡΠΑ και τεχνητή αναπνοή στο παιδί. Αστυνομικές πηγές, επεσήμαναν ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθετε ως μάρτυρας και δεν έδινε ανωμοτί κατάθεση ως οιωνεί κατηγορούμενη.

«Αποτύπωμα» γυναικείου αντίχειρα

Στο μεταξύ, στο φως ήρθαν τα ευρήματα του ιατροδικαστικού πορίσματος που αναδεικνύουν τον ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας. Σοκαριστικές είναι και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον βίαιο μηχανισμό θανάτου στην περίπτωση του 3,5 ετών κοριτσιού. Σύμφωνα με το πόρισμα, το εντύπωμα στο δεξί μάγουλο του κοριτσιού, είναι «αποτύπωμα» γυναικείου αντίχειρα ή νυχιού. Σε συνδυασμό με τις εκδορές στη μύτη του μικρού κοριτσιού, αναδεικνύουν τον ασφυκτικό θάνατο με το χέρι. Όπως αποδεικνύεται, οι κακώσεις στην Μαλένα, δεν έχουν προκληθεί κατά την διαδικασία ανάνηψης ή από τα νύχια του παιδιού, όπως επικαλείτο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές μέτρησαν τα νύχια της Μαλένας, αποκλείοντας την περίπτωση του αυτοτραυματισμού, ενώ η διαδικασία ανάνηψης εμπεριέχει διαφορετικές διαδικασίες που δεν συνάδουν με τέτοια σημάδια. Παράλληλα επισημαίνεται πως κατά τη διαδικασία ανάνηψης οι γιατροί φορούν γάντια, οπότε δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν σημάδια νυχιού. Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας, αποδεικνύουν, ότι η εκφύλιση των υπατικών κυττάρων προέρχεται από παρατεταμένη υποξία, και όχι από ηπατική ανεπάρκεια, η οποία αναφερόταν ως αιτία θανάτου του παιδιού.

Advertisement

Το πόρισμα των ιατροδικαστών μαζί με τις καταθέσεις μαρτύρων, θα διαβιβαστούν τις επόμενες ημέρες, από τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα κρίνουν αν τα στοιχεία είναι ικανά προκειμένου να ασκηθούν επιπρόσθετες ποινικές διώξεις στην Ρούλα Πισπιρίγκου ή και σε άλλα πρόσωπα ως φυσικοί αυτουργοί, για συνέργεια στις δολοφονίες των δύο παιδιών ή για υπόθαλψη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την διαβίβαση πορίσματος και καταθέσεων, πιθανόν να καταθέσει απευθείας στην Ανακρίτρια, απολογούμενη για τις δολοφονίες και των άλλων δύο παιδιών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement