Ερντογάν: «Καμία συνάντηση με Μητσοτάκη αν δεν συνέλθει»

Advertisement

Νέα επίθεση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή, είπε πως είναι αδύνατο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι ο Έλληνας ηγέτης «να συνέλθει «, σύμφωνα με το Reuters που επικαλέιται το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Όσο δεν συνέρχεται, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, συμπληρώνοντας παράλληλα οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εχει καλές προθέσεις.

Advertisement

O Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη δήλωσε ότι η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές, και πρέπει να λογοδοτήσει γι αυτό.

Στην ίδια συνομιλία με τους δημοσιογράφους ο Ερντογάν είπε ακόμη οτι το τουρκικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται να βιαστεί για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα θα πρέπει πρώτα να δει αν οι δύο χώρες θα τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη της Άγκυρας, περιλαμβανομένης της έκδοσης των υπόπτων που ζητεί η Τουρκία, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

«Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές: οι υπογραφές αυτές δεν σημαίνουν πως το θέμα τελείωσε… Χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου μας, αυτό δεν τίθεται σε εφαρμογή. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη να βιαστούμε», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Advertisement

«Η μπάλα είναι τώρα στην περιοχή τους. Η Σουηδία και η Φινλανδία δεν είναι αυτή τη στιγμή μέλη του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την έκδοση υπόπτων, ο Ερντογάν δήλωσε πως, αν οι σκανδικαβικές χώρες δεν στείλουν αυτά τα άτομα στην Τουρκία, «τότε θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο μέσω των θεσμών και των μονάδων μας».

Ο ίδιος είπε ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι θα ενέκρινε πιθανόν την επαναφορά της θανατικής ποινής, αν το κοινοβούλιο του υπέβαλε σχετικό νομοσχέδιο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement