Power Pass: Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος,ξεκαθάρισε ότι όσο ποιο γρήγορα ολοκληρωθεί η διαδικασία για το Power Pass τόσο γρηγορότερα οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα τους και για το λόγο αυτό δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση.

Κατά συνέπεια η διορία για την υποβολή της σχετικής δήλωσης ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης 5 Ιουλίου.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει η ένδειξη «υπό εκκαθάριση» που βλέπουν όσοι έχουν υποβάλει την αίτηση, ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι σε αυτήν την περίπτωση η αίτηση έχει υποβληθεί ορθά και σύντομα θα λάβουν ενημέρωση και για το τελικό ποσό που θα λάβει ο δικαιούχος.

Advertisement

Μέχρι και χθες το βράδυ οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ξεπερνούσαν τα 2.750.000 και μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται να υποβληθούν αρκετές ακόμη.

Οι πληρωμές σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Τις επόμενες μέρες, μπορείτε να μπαίνετε ξανά με τους κωδικούς Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα ενημερώνεστε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή σας.

Advertisement

Αναλυτικά:

  • «Υπό εκκαθάριση»: Για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.
  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Πώς κάνετε αίτηση για Power Pass

  • Αρχικά πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, πατώντας ΕΔΩ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.
  • Βεβαιώνετε ή επικαιροποιείτε τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Διορθώνετε τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία.
  • Γράφετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN).
  • Πιστοποιείτε την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιείτε την υποβολή της αίτησης.

 

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement