Δραματικές εικόνες στα νοσοκομεία: Πιέζεται το ΕΣΥ – Σε ράντζα ασθενείς με κορωνοϊό

Advertisement

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται αρκετά νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς οι απαράδεκτες εικόνες με ράντζα στους διαδρόμους επέστρεψαν και μάλιστα με ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό.

Η ραγδαία αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού έχει επαναφέρει την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ενώ προβλήματα καταγράφονται και στα non – covid περιστατικά.

Ωστόσο, το αυτί των αρμοδίων της κυβέρνησης δεν φαίνεται να ιδρώνει και η λύση που προκρίθηκε ήταν η τέταρτη δόση σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες, παρά τη μη αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά της.

Advertisement

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στις παθολογικές κλινικές τα ράντζα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ το νοσοκομείο έχει υποχρεωθεί -λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού- να ανοίξει και δεύτερη κλινική. Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα του ΕΚΑΒ, έχουν αρχίσει οι αναμονές για κρεβάτι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (4/7) υπήρχαν 27 άτομα που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για κρεβάτι, ενώ σύμφωνα με τη λίστα της Τρίτης (5/7), τα 27 άτομα έχουν γίνει συνολικά 31. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για περιστατικά covid αλλά και non – covid.

Κατειλημμένα όλα τα κρεβάτια στις κλινικές covid της Αθήνας

Τα κρεβάτια, ωστόσο, σε όλες τις κλινικές covid, στα νοσοκομεία της Αθήνας, είναι όλα κατειλημμένα. Στο «Γ. Γεννηματάς» άνοιξαν 4 κλινικές covid και σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, υπήρξαν περιπτώσεις που κάποια περιστατικά υποχρεώθηκαν να μεταβούν σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία.

Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στην εφημερία της Δευτέρας, υποχρεώθηκαν να βάλουν δύο κρούσματα covid σε ράντζο σε διάδρομο και σε αναμονή για να βρεθεί κρεβάτι.

Σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΒ υπάρχει υποστελέχωση, καθώς πολλοί εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν γίνει άλλες προσλήψεις προκειμένου να μπουν οδηγοί και διασώστες στα ασθενοφόρα.

Ο αριθμός των ασθενοφόρων σε σχέση με τα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής, είναι μικρός, γεγονός που καθιστά την πρόσληψη προσωπικού άκρως απαραίτητη.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement