Μαρτυρία για τη μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: “Τον άκουσα να της φωνάζει, είχαν προστριβές”… (φωτ. & βίντεο)

Advertisement

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από το στυγερό έγκλημα με θύμα μια 79χρονη γυναίκα και φερόμενο ως θύτη τον 50χρονο γιο της, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. “Τον άκουσα να της φωνάζει μέσα στο διαμέρισμά τους”, καταθέτει την μαρτυρία της στο GRTimes, ένοικος της οικοδομής.

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν οι γείτονες το κακό που συνέβη στο διαμέρισμα της οδού Αλ. Μπινιώρη. Όπως αναφέρουν, μητέρα και γιος είχαν προστριβές και μάλωναν.

Η γυναίκα είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και μερικές μέρες. Την εντόπισε νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος στη μπανιέρα, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ο μεγαλύτερος γιος ο οποίος εισήλθε στο διαμέρισμα χθες το απόγευμα. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες και προχώρησε στη σύλληψη του δράστη.

Advertisement

Λόγω των σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία, η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

«Το Σάββατο μιλήσαμε και πήγαινε για ψώνια», ανέφερε γειτόνισσα της άτυχης γυναίκας, συμπληρώνοντας πως «είχα να τη δω 4-5 μέρες. Νόμιζα ότι την πήρε ο μεγάλος γιος της».

Advertisement

«Χθες το βράδυ είδαμε εδώ την αστυνομία», ανέφερε επιπλέον η ίδια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Αναλυτικά οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος 79χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Νεάπολης.

Advertisement

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος γιός της, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (05-07-2022), σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 79χρονη, φέροντας τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του. H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement