Καπραβέλος: «Ολέθρια τα αποτελέσματα της μετάλλαξης αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα»

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο γιατρός και διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, για την έξαρση του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, γιατί η κατάσταση ξεφεύγει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, που από μονοψήφιος πλέον είναι διψήφιος, γύρω στους 20 ημερησίως. Πρόσθεσε πως στα νοσοκομεία η εικόνα είναι ανησυχητική για το καλοκαίρι, καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή.

Πρότεινε να ληφθούν ορισμένα μέτρα πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «τα κύρια όπλα μας», δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια, τονίζοντας ξανά πως ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ ψηλός.

Advertisement

«Φοβάμαι ότι το καλοκαίρι, η μετάλλαξη αυτή δεν είναι ικανή να μας προκαλέσει έκρηξη του στυλ 100 κρούσματα τη μέρα, όμως θα παραταθεί και τα αποτελέσματά της θα είναι ολέθρια«, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση σε μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως θα μπούμε στον Σεπτέμβριο με «βαριά εικόνα».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement