Χαμός στη συναυλία των Maneskin – Πάρτι με 70.000 άτομα χωρίς μάσκα

Advertisement

Η συναυλία των Maneskin συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στη Ρώμη. Εν μέσω αυξητικών τάσεων στα κρούσματα στην Ιταλία, και όχι μόνο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η συναυλία μπορεί να ενισχύσει περισσότερο τη διασπορά καθώς 70.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν το αγαπημένο τους συγκρότημα χωρίς μάσκα.

Το βράδυ του Σαββάτου (09.07.2022), όπως μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ στην Ιταλία, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Τσίρκο Μάσιμο για την συναυλία των νικητών του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision του 2021. Τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί επιστήμονες είχαν ζητήσει την αναβολή της συναυλίας των Maneskin για να αποφευχθεί η πιθανότητα διασποράς του κοροναϊού.

Οι αρχές είχαν ζητήσει να αναβληθεί

Η δημοτική Αρχή της Ρώμης, ωστόσο, αποφάσισε ότι η συναυλία έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανονικά, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Μιλώντας για την συναυλία των νικητών της Eurovision του 2021, ο υφυπουργός Υγείας Πάολο Σιλέρι, υπογράμμισε ότι «αν ήταν νέος, θα πήγαινε να δει τους Maneskin, αλλά φορώντας μάσκα».

Advertisement

Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε συνδέσεις τους με το Τσίρκο Μάσιμο, έδειξαν, τελικά, ότι η συντριπτική πλειονότητα των θεατών ετοιμαζόταν να ακούσει τα τραγούδια του ιταλικού ροκ- ποπ συγκροτήματος χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας: ούτε χρήση μάσκας ούτε τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

«Έχουμε μάσκα, αλλά δεν την φοράμε διότι κάνει ζέστη και δεν βολεύει», ήταν μια από τις συχνότερες απαντήσεις στην ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ανάγκη «θωράκισης» κατά της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement