Βασιλιάς Τζόκοβιτς στο Λονδίνο – Τέταρτος σερί τίτλος στο Wimbledon και 21ο Grand Slam!

Advertisement

Ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει τη… βασιλεία του στο Wimbledon! Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας επικράτησε 3-1 σετ (4-6, 6-3, 6-4, 7-6) του πρωτάρη σε τελικό Grand Slam, Νικ Κύργιου και πανηγύρισε τον τέταρτο σερί και έβδομο συνολικά τίτλο του στο All England Club σε οχτώ τελικούς. Παράλληλα, έφτασε τους 21 τίτλους Grand Slam στην τεράστια καριέρα του, αφήνοντας στους 20 τον Ρότζερ Φέντερερ και πλησιάζοντας στον έναν τον έτερο των Big 3, Ράφα Ναδάλ που μετράει 22 τρόπαια και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. 

Η 29η συνεχόμενη νίκη τού Νόλε στο Λονδίνο, όπου έχει να ηττηθεί απ’ τον Ιούλιο του 2017, ήρθε και πάλι με μια μεγάλη ανατροπή. Όπως έκανε στον προημιτελικό με τον Σίνερ και στον ημιτελικό με τον Νόρι, ο Τζόκοβιτς βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά έκανε μεγάλο come back και πήρε μια σπουδαία νίκη έπειτα από μια μεγάλη μάχη τριών ωρών.

Η εξέλιξη του τελικού

Ο Κύργιος μπήκε πολύ δυνατά στον τελικό έχοντας μεγάλη προσήλωση στο παιχνίδι του. Διατήρησε εύκολα το, ούτως ή άλλως, εξαιρετικό σερβίς του και με ένα μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ στο 3-2, πήρε το πρώτο σετ με 6-4 μετά από μόλις 31 λεπτά. Στο δεύτερο σετ όμως το… καμπανάκι ήχησε για τον Τζόκοβιτς που πανηγύρισε το πρώτο του μπρέικ για το 3-1 παίρνοντας προβάδισμα για το σετ. Ο Κύργιος προσπάθησε λυσσαλέα για να σώσει την παρτίδα με μπρέικ αλλά ο Σέρβος έσωσε τέσσερα μπρέικ πόιντ (!) του Ελληνοαυστραλού προτού τελειώσει το σετ στο 6-3 έπειτα από 39 λεπτά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Advertisement

Στο τρίτο σετ η μάχη ήταν πολύ ισορροπημένη με τους δυο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το 4-4. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Τζόκοβιτς έβγαλε απ’ τη φαρέτρα του εξαιρετικά χτυπήματα. Μολονότι ο Κύργιος προηγήθηκε με 40-0, ο Νόλε με πέντε σερί κερδισμένους πόντους πέτυχε το 5-4 και αμέσως μετά καθάρισε το σετ για το 6-4 σε 50 λεπτά.

Advertisement

Στην κόψη του ξυραφιού παίχτηκε το τέταρτο σετ με τους δυο παίκτες να κρατούν με σχετική άνεση το σερβίς τους μέχρι τέλους φτάνοντας στο 6-6 και στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως το βάρος του τροπαίου… βάρυνε και τις πλάτες του Κύργιου. Αντιθέτως, ο Τζόκοβιτς ήταν εξαιρετικός και επικράτησε με 7-3 σε ένα σετ που διήρκησε μία ώρα.

Τα ξεσπάσματα του Κύργιου

Η αλήθεια είναι ότι ο Κύργιος προσπάθησε να συγκρατήσει τα νεύρα του αλλά δεν τα κατάφερε απόλυτα. Μολονότι τα πήγε καλύτερα από άλλες φορές, δεν έλειψαν τα ξεσπάσματα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα έβαλε με μία «μεθυσμένη που έχει πιει 700 ποτά»! Περίπου στα μέσα του τρίτου σετ ο Νικ πήγε έξαλλος στον διαιτητή, απαιτώντας ν’ αποβληθεί μία γυναίκα από τις εξέδρες, καθώς φώναζε συνεχώς και τον ενοχλούσε σε κάθε πόντο- σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

«Με ενοχλεί στο σερβίς, στον τελικό του Wimbledon, που δεν υπάρχει μεγαλύτερο ματς. Δεν με πίστεψες και μετά το έκανε πάλι και παραλίγο να μου κοστίσει το game. Γιατί είναι ακόμα εδώ; Είναι τέρμα μεθυσμένη και μου μιλάει την ώρα του αγώνα, είναι απαράδεκτο». Ο διαιτητής φάνηκε να συμφωνεί με τον Αυστραλό παίκτη με τις ελληνικές ρίζες και θέλησε να μάθει ποια ακριβώς είναι, με τον έξαλλο Κύργιο να του απαντάει: «Αυτή με το φόρεμα, αυτή που μοιάζει σαν να έχει πιει 700 ποτά!»

Advertisement

Advertisement

Σε άλλο σημείο του ματς ο Ελληνοαυστραλός τα έβαλε με τους δικούς του ανθρώπους. Προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς του, όμως τελικά έχασε το game που σε μεγάλο βαθμό του κόστισε και τον τελικό. Και άρχισε να φωνάζει στο box του. Ο Κύργιος θεώρησε ότι οι άνθρωποί του επαναπαύτηκαν στο 40-0 και δεν τον βοήθησαν εμψυχώνοντάς τον για να ολοκληρώσει με νίκη στο game. «Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις άσο τρεις φορές; Και κάθεστε σαν να είναι κάτι φυσιολογικό και κοιτάτε», τους είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement