Eurovision 2023: Η Noa Kirel θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ – Πώς συνδέεται με την Ελένη Φουρέιρα

Advertisement

Μπορεί να μην έχει καθοριστεί ακόμα ο τόπος διεξαγωγής της Eurovision 2023, αλλά η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ (IPBC/KAN) ανακοίνωσε τη Δευτέρα (11/07) πως στον επόμενο διαγωνισμό θα εκπροσωπηθεί από τη Noa Kirel, η οποία συνδέεται με την Ελένη Φουρέιρα κατά κάποιον τρόπο.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ έγραψε: «Η Ισραηλινή σούπερ σταρ τραγουδίστρια, Noa Kirel, θα είναι η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2023».

Πώς επελέγη η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2023

Η Noa Kirel επελέγη μέσω μιας ειδικής επιτροπής που αποτελείτο από μέλη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ, μουσικούς συντάκτες και εξωτερικούς εκπροσώπους και εξετάστηκαν 78 καλλιτέχνες με βάση το airplay και τις υποψηφιότητές τους για τα βραβεία «Τραγουδιστής της χρονιάς» και «Συγκρότημα της χρονιάς» μεταξύ του 2019 και του 2021.

Εν τέλει, η Noa Kirel που θεωρείται σούπερ σταρ στη χώρα, αποδέχθηκε την πρόταση από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023 αφού ήταν πρώτη στη λίστα, η οποία καταρτίστηκε από την προαναφερθείσα επιτροπή.

Advertisement

Ποια είναι η Noa Kirel και πώς σχετίζεται με την Ελένη Φουρέιρα

Η Noa Kirel έχει γεννηθεί στις 10 Απριλίου 2001 και έχει αποσπάσει το βραβείο του καλύτερου Ισραηλινού καλλιτέχνη στα MTV Europe Music Awards για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, δηλαδή από το 2017 έως και το 2020, μιας και θεωρείται από τις πιο δημοφιλείς καλλιτέχνιδες στη χώρα.

Advertisement

Το πρώτο single της κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο «Medabrim» και, δύο χρόνια αργότερα, το τραγούδι «Etzel HaDoda VeHaDod» σε συνεργασία με την Agam Buhbut έφτασε μέχρι το #3 του ισραηλινού chart, με το βίντεο κλιπ του να έχει και ελληνικό χρώμα.

Στη συνέχεια, η Noa Kirel συνεργάστηκε με τον Stéphane Legar στο τραγούδι «Ti Kitas», το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από την εβραϊκή εκδοχή του hit single της Ελένης Φουρέιρα και του Mike με τον ομώνυμο τίτλο, που σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Επισημαίνεται ότι η Noa Kirel έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή του ισραηλινού chart με το τραγούδι «Meusharim», για το οποίο συνεργάστηκε με τους Dolli & Penn και Liran Danino, και κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια, δηλαδή το 2019.

Advertisement

Από τότε, η 21χρονη τραγουδίστρια σημειώνει το ένα hit μετά το άλλο στη χώρα, με αποκορύφωμα στη -μέχρι στιγμής- καλλιτεχνική πορεία της την εμφάνιση στον διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Universe 2021», ο οποίος είχε φιλοξενηθεί στο Εϊλάτ του Ισραήλ.

Δείτε ορισμένες φωτογραφίες της Noa Kirel από το Instagram

 

View this post on Instagram

 

Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noa Kirel (@noakirel)

 

View this post on Instagram

 

Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noa Kirel (@noakirel)

 

View this post on Instagram

 

Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noa Kirel (@noakirel)

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement