Νέος συναγερμός για φωτιές σε Σύρο και Σκάλα – Ποια μέτωπα έχει αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική

Advertisement

Η Πυροσβεστική έχει κληθεί σήμερα να αντιμετωπίσει πολλά μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Αυτή την στιγμή δυνάμεις επιχειρούν σε Σύρο και Σκάλα Λακωνίας ενώ σε ύφεση είναι τα μέτωπα σε Φυλή και Παλλήνη Αττικής, Γορτυνία, Αγρίνιο, Σέριφο και Κεφαλονιά.

Φωτιά στη Σύρο

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόμητο στη Σύρο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 18 πυροσβέστες με 3 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα ενώ έγινε και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Advertisement

Φωτιά στη Σκάλα Λακωνίας

Μέτωπο και στην Λακωνία, στην περιοχή Σκάλα χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ανησυχία από τη μεριά της Πυροσβεστικής

Advertisement

Φωτιά στου Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Ιουλίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε από το υπόγειο του ξενοδοχείου κοντά στην κουζίνα. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ δε χρειάστηκε παρέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Πυρκαγιά στη Φυλή Αττικής

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου στην Φυλή Αττικής.

Η φωτιά οριοθετήθηκε πριν από λίγο από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφθασαν στο σημείο και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης αλλά καίει εντός της περιμέτρου χαμηλή βλάστηση και πεύκα, στους πρόποδες του βουνού. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Advertisement

Συνδρομή παρείχαν και οι υδροφόρες του δήμου.

Πυρκαγιά στην Παλλήνη Αττικής

Φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο επί της οδού Πουλακάκη στην Παλλήνη αργά το μεσημέρι.

Advertisement

Στο Πυροσβεστικό Σώμα σήμανε συναγερμός και για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και έχει σβήσει.

Advertisement

Φωτιά στα Κακουραίικα Γορτυνίας

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στα Κακουραίικα Γορτυνίας.

Η φωτιά έκαιγε σε αγροτοδασική έκταση και συγκεκριμένα σε εκτάσεις με πουρνάρια και ελαιόδεντρα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ilialive είχε κάψει ως το απόγευμα τουλάχιστον 15 στρέμματα.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη ενώ η εικόνα από το μέτωπο είναι σαφώς καλύτερη.

Advertisement

Πυρκαγιά στο Αγρίνιο

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (11/7) νότια του Αγρινίου.

Advertisement

Η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο Αγρίνιο, έκαιγε σε αγροτική έκταση σε διάσπαρτο οικισμό στην περιοχή Ρουπακιά νότια της πόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, άμεσα κινητοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement