Η Αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου αναμένεται να προεδρεύσει στη δίκη Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη

Advertisement

Η Αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου αναμένεται να είναι, λόγω αρχαιότητας, η Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που θα δικάσει Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη.

Η κ. Ηλιοπούλου κληρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μαζί με άλλους 9 ανώτατους δικαστές (7 τακτικοί και 3 αναπληρωματικοί), ως μέλος της 13μελούς σύνθεσης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Η Ανώτατη Δικαστής είναι επίσης από τις επικρατέστερες, για μία από τις θέσεις Αντιπροέδρων Αρείου Πάγου, που επιλέγονται με διαδικασία που περνάει από τη Βουλή με εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Advertisement

Από τους επτά τακτικούς δικαστές και τρεις αναπληρωματικούς, που κληρώθηκαν στη Βουλή ως μέλη της 13μελούς σύνθεσης του ΑΕΔ, υποψήφιες προς προαγωγή είναι επίσης οι αρεοπαγίτες Ελέvη Φραγκάκη (αποχωρεί το 2024) Αvθή Γκάμαρη, Ζαμπέτα Στράτα, Μαρία Κoυβίδoυ,(όλες αποχωρούν το ερχόμενο έτος, εκτός της κ. Φραγκάκη που αποχωρεί το 2024) και ο Γεώργιoς Κόκκoρης (αποχωρεί και αυτός το 2023).

Παράλληλα, από τα εννέα μέλη (6 τακτικά και 3 αναπληρωματικά), που κληρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, υποψήφιος για θέση Αντιπροέδρου είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Αραβαντινός.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement