Τη διαγραφή παλαιών χρεών από το clawback ζητά ο ΙΣΑ

Advertisement

Τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διαγραφή παλαιών χρεών από το clawback, ζητά με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκθέτοντας «το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο ΙΣΑ αναφέρει: «Το clawback εξακολουθεί να ισχύει, αν και αρχικά θεσπίστηκε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Συσσωρεύτηκαν, δοσοποιήθηκαν και εν τέλει εξακολουθούν να οφείλονται χρέη πολλών ετών.

Επιπλέον εισήχθη και η προείσπραξη σε μηνιαία βάση ποσοστού έως 70% του συνολικού ποσού αυτόματης επιστροφής που αναλογεί σε κάθε πάροχο πριν από τον έλεγχο και την τελική εκκαθάριση της δαπάνης του κάθε παρόχου».

«Τα παραπάνω αποστερούν στην ουσία τους φορείς από έσοδα της τάξης του 55%» σημειώνει ο ιατρικός σύλλογος και ζητά «τη διαγραφή παλαιών χρεών από το clawback, κατά το πρότυπο των αντίστοιχων μέτρων που ελήφθησαν για άλλες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων (επιστρεπτέα προκαταβολή κλπ)», αναφέροντας ότι «τούτο αποτελεί μονόδρομο για τη βιωσιμότητα ιδιαίτερα των μικρών εργαστηρίων και ιατρείων που στήριξαν και στηρίζουν την ελληνική κοινωνία, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και την Πολιτεία».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement