Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανατροπή για περισσότερα voucher πριν τα SMS

Advertisement

Ενδεχόμενο να σταλούν τελικά περισσότερα SMS και οι δικαιούχοι της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών να είναι περισσότεροι άφησε ανοιχτό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι 250.000 πολίτες θα πάρουν το εκπτωτικό voucher, ενώ η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού για να πάρουν και κάποιοι από τους επιλαχόντες.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υποβλήθηκαν συνολικά 910.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα και προκειμένου να μη μείνει ένας στους 4 εκτός, δεν αποκλείεται να αυξηθεί το ποσό της επιδότησης.

Ωστόσο, ο κ. Σκρέκας στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για 350.000 εκπτωτικά κουπόνια, ενώ το ΦΕΚ δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό.

Μένει να φανεί από τα SMS που θα σταλούν.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με το ΦΕΚ, η έκπτωση θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • 1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
  • 2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
  • 3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
  • 4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών

  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement