Μητσοτάκης: Να μη γίνει η πολιτική αντιπαράθεση ένα μακελειό χυδαιότητας

Advertisement

«Λυπάμαι που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να κρυφτεί πίσω από το παρών όταν συμφωνεί με τις περισσότερες διατάξεις. Χάνουμε μια ευκαιρία για ένα νομοσχέδιο που εκφράζει ευρύτερα την κοινωνία να αποστείλουμε ισχυρό μήνυμα απέναντι στην τοξικότητα. Ο καθένας με τις επιλογές του» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Κλείνοντας μάλιστα την τοποθέτηση του κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να επανεξετάσει το «παρών» και να το μετατρέψει σε «ναι» στο νομοσχέδιο. «Είμαστε μία κυβέρνηση της προόδου και με ορίζοντα όσα πρέπει να γίνουν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα παραμείνουμε στο δρόμο των τολμηρών αλλαγών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Να μην αποτελούν όλα επιτέλους πεδίο σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης και διαφωνίας με την κυβέρνηση. Έχετε μια ευκαιρία. Αυτό το κλίμα της τοξικότητας λίγες μέρες πριν γιορτάσουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι μία ευκαιρία να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον της».

Advertisement

Και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός πως «έχουμε ανάγκη από ενότητα και σταθερότητα. Δεν έχουμε ανάγκη από χυδαιότητα. Έχουμε ανάγκη από ευαισθησία και ευθυκρισία, όχι από υποκρισία. Σε όλα αυτά κρινόμαστε. Ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε ένα μακελειό χυδαιότητας. Διαφορετικά να είστε σίγουροι ότι η ίδια η Δημοκρατία θα εξοστρακίσει ξανά στο περιθώριο αυτούς που στην πράξη την υπονομεύουν».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ένα ζήτημα της εποχής μας όπως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή θεωρώ ότι αξίζει να συζητηθεί ανοικτά προς την κοινωνία. Πολύ περισσότερο που αυτή η άσκηση συνδέεται με άλλα εθνικά ζητήματα όπως το δημογραφικό, η προστασία δικαιωμάτων αλλά και με την δυνατότητα δεκάδων χιλιάδων ζευγαριών να τεκνοποιήσουν με ασφάλεια και μακριά από πλάγιες και δυνητικά επικίνδυνες μεθόδους», κάνοντας λόγο για αλλαγές με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα.

«Με το νομοσχέδιο δοκιμάζεται η προοδευτική κατεύθυνση κάθε πολιτικής δύναμης. Σε όλα αυτά τα μικρά που όλα μαζί συνθέτουν τα μεγάλα» είπε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε την ευκαιρία να συμφωνήσουμε όλοι στις ρυθμίσεις αυτές που θέτουν την χώρα στην τροχιά και στην πρωτοπορία των ανεπτυγμένων κρατών. Από την πλευρά μας μπορώ να το πω. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε κυβέρνηση της προόδου» υποστήριξε χαρακτηριστικά για το νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement