Φωτιά: Στο Γενικό Κρατικό για τους τραυματίες ο Θάνος Πλεύρης

Advertisement

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισκέφθηκε το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και ενημερώθηκε για την κατάσταση των πολιτών που προσήλθαν στο νοσοκομείο από τις πυρόπληκτες περιοχές της Πεντέλης και ειδικότερα για τον πολίτη που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων. Το νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα.

Με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα τρεις πολίτες

Νωρίτερα την Τετάρτη, τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα λόγω της μεγάλης φωτιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, Γ. Γεννηματάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένας εκ των τριών τραυματιών είναι πιο σοβαρά καθώς φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 60%.

Advertisement

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Στην εφημερία της 19/7/2022, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

O ασθενής Μ.Ε. ετών 54 προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.

Ασθενής Α.Ν. θήλυ, 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης,  προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και  ανέφερε  ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.

Ασθενής Β.Γ. άρρεν 35 προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement