Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας επισκέπτεται την Ελλάδα στις 26 Ιουλίου

Advertisement

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 26 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί σειρά συμφωνιών όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή (22/7).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διάδοχος του θρόνου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της 26ης Ιουλίου. «Θα ακολουθήσουν εκτεταμένες συνομιλίες και μια τελετή υπογραφής της συμφωνιών», αναφέρεται.

Η Ελλάδα έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, κατά την διάρκεια συναντήσεων μεταξύ αξιωματούχων και επιχειρηματιών των δυο χωρών, να συνεργαστεί με το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο έχει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους άνω των 600 δισ. δολαρίων στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022.

Τον Μάρτιο, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και μια ομάδα επιχειρηματιών επισκέφθηκαν το Ριάντ για να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Τον Μάιο ακολούθησε επίσκεψη στην Ελλάδα μεγάλης επιχειρηματικής αντιπροσωπείας από τη Σαουδική Αραβία, με επικεφαλής τον Σαουδάραβα υπουργό επενδύσεων.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement