Δύο στους τρεις λένε «όχι» σε πιθανό χάπι για αθανασία και αιώνια ζωή – Τι δείχνει νέα έρευνα

Advertisement

Μια νέα έρευνα σε περίπου 900 ενήλικες στις ΗΠΑ, που έγινε γνωστή τον Ιούνιο, βρήκε ότι μόνο το 33% των ερωτηθέντων θα χρησιμοποιούσε μια υποθετική θεραπεία για την παράταση της ζωής, η οποία θα τους επέτρεπε να «ζήσουν για πάντα», ακόμα και αν αυτή ήταν διαθέσιμη σήμερα.

Ακόμα, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο «Journal Of Aging Studies» από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας, Μάικλ Μπάρνετ και Τζέσικα Χέλφρεϊ, περίπου το 42% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε μια θεραπεία η οποία θα προσέφερε αθανασία και το 25% δήλωσε αβεβαιότητα για κάτι τέτοιο.

Παρόμοιες απόψεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το «Psych News Daily» σε σχετική δημοσίευση στην οποία αναλύει την εν λόγω έρευνα, οι ερωτηθέντες ανήκαν σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, αλλά όλοι απάντησαν με παρόμοιο τρόπο, καθώς συμμετείχαν νέοι μεταξύ 18 και 29 ετών, αλλά και άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη και ηλικιωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 88 έτη.

Advertisement

Αν και τα στοιχεία ήταν σταθερά και στις τρεις ηλικιακές ομάδες, υπήρχαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ηλικία στην οποία θα ήταν ιδανικό για τους συμμετέχοντες στην έρευνα να σταματήσουν να μεγαλώνουν, με τους 88χρονους -για παράδειγμα- να απαντούν ότι θα ήθελαν να σταματήσουν να μεγαλώνουν σε μικρότερη ηλικία από αυτή που ήταν.

Τι μπορεί να υποδεικνύουν τα ευρήματα της μελέτης

Οι ερευνητές προτείνουν ότι οι μελλοντικές μελέτες θα μπορούσαν να χειριστούν διάφορες πτυχές της υποτιθέμενης θεραπείας για την παράταση της ζωής, όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα ήταν δυνατόν να επηρεάσει τη σωματική ή ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Χαρακτηριστικά, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας, Μάικλ Μπάρνετ και Τζέσικα Χέλφρεϊ, επισημαίνουν: «Η ιστορία και η μυθολογία είναι γεμάτες από αναζητήσεις για την πηγή της νεότητας ή το μυστικό της αθανασίας. Ωστόσο, τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην επιθυμούν την αθανασία τόσο πολύ όσο υποδηλώνει η μυθολογία ή, ίσως, οι άνθρωποι απλώς υποτιμούν το πόσο πιθανό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια θεραπεία αν αυτή γινόταν πραγματικότητα».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement