Λέσβος: Στα πρώτα σπίτια η φωτιά στα Βατερά

Advertisement

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό. Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται

Advertisement

 

 

 

 

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής η εστία της φωτιάς είναι  μεταξύ Βατερών και Σταυρού και καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.

Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού.

Advertisement

Είναι τόσο πυκνός ο καπνό που ακόμα και ο ήλιος έχει κρυφτεί

Συγκεκριμένα, με Απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός των Βατερών λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Ρογκάδα Πολιχνίτου.


Στο σημείο της φωτιάς μετέβησαν τόσο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, όσο και οι Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Βέρρος και Στρατής Κύτελης.

Advertisement

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχης Βέρρος, η εκκένωση συνεχίζεται και δίνεται μάχη για να σωθούν τα σπίτια.

Advertisement


Επιχειρούν 50 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, με 17 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement