Φωτιά στη Μεσσηνία: Διάσπαρτες εστίες – Εκκενώθηκε η Χρυσοκελλαριά

Advertisement

Διάσπαρτες εστίες παραμένουν, το πρωί της Κυριακής (24/07), στην Πύλο της Μεσσηνίας ύστερα από τη φωτιά που ξέσπασε, το Σάββατο (23/07), και οδήγησε σε απόφαση για την προληπτική εκκένωση του οικισμού της Χρυσοκελλαριάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας tharrosnews.gr, η κατάσταση είναι καλύτερη αφού πλέον δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στη Χρυσοκελλαριά του δήμου Πύλου – Νέστορος, στην οποία μεταφέρθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ακριτοχώρι.

Βέβαια, σε επιφυλακή για τυχόν αναζοπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες το βράδυ του Σαββάτου (23/07) έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες, αφού η κατεύθυνση του ανέμου άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να οδηγηθεί προς την Ε.Ο. Κορώνης – Φοινικούντας.

Advertisement

Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της ΕΡΤ, επί τόπου επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Χρυσοκελλαριάς και Ακριτοχωρίου και επεκτάθηκε σε μεγάλο μέτωπο προς τον πρώτο οικισμό, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν να τη διασπάσουν προτού φτάσει στα σπίτια του χωριού και όσο κινείτο σε ορεινή περιοχή. Επισημαίνεται, τέλος, ότι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί στα Πλανέικα, απ’ όπου η φωτιά πέρασε πολύ κοντά στις οικίες.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement