Γιατί δεν θα είναι διαθέσιμα τα νέα εμβόλια για κορωνοϊό ούτε Σεπτέμβριο, ούτε Οκτώβριο – Τι λέει ο Βασιλακόπουλος

Advertisement

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι διαθέσιμο νέο, αποτελεσματικότερο, εμβόλιο για τον κορονοϊό στις αρχές Σεπτεμβρίου ούτε καν του Οκτωβρίου τόνισε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Δεν θα υπάρχει καινούργιο εμβόλιο ούτε 1η Σεπτεμβρίου, ούτε 1η Οκτωβρίου. Μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από την ώρα που θα φτιαχτεί και θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, δεν μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι την ίδια μέρα. Η λογική λοιπόν ‘’να βγει το καλό, το καινούργιο’’, δεν βοηθάει σε κάτι», τόνισε στη συνέχεια.

Advertisement

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη κουβέντα για την επόμενη γενιά των εμβολίων»

Ο ίδιος εξήγησε πως «πήγαμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό εμβόλιο πολύ γρήγορα, γιατί η επιστημονική κοινότητα επιχορηγήθηκε με τεράστια ποσά, και από τις κυβερνήσεις και από φιλανθρωπικα ιδρύματα. Τώρα στις ΗΠΑ γίνεται μια πολύ μεγάλη κουβέντα για την επόμενη γενιά των εμβολίων, που θα είναι είτε εμβόλια τοπικά, στο ανώτερο αναπνευστικό, κυρίως εισπνεόμενα από τη μύτη, ώστε να κάνουν τοπική έντονη ανοσολογική απόκριση και να προστατεύουν από τη μόλυνση, όχι από τη νόσηση, ή εμβόλια που θα είναι εναντίον των κομματιών του κορονοϊού που δεν αλλάζουν, ώστε να μην κυνηγάμε συνέχεια τον κορονοϊό που αλλάζει, αλλά να τον χτυπάμε στις σταθερές του επιλογές. Και συζητιέται να δοθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ένα ποσό ανάλογο με αυτό που δόθηκε στην αρχή για τα εμβόλια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που ήδη τρέχει για αυτά τα εμβόλια».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement