Βουλή: Τον Οκτώβριο οι ενημερώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης – Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

φωτ. αρχείου (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)
Advertisement

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενημερώσεις της Βουλής για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Αυτό ανακοίνωσε στην Ολομέλεια, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ενώ να σημειωθεί ότι οι σχετικές ενημερώσεις θα πραγματοποιούνται στις ειδικές μόνιμες επιτροπές.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Νέα Δημοκρατία εκ νέου αρνήθηκε να συναινέσει στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ειδική επιτροπή που θα παρακολουθεί τα συγκεκριμένα κονδύλια, υποστηρίζοντας ότι τόσο οι επιτροπές όσο και οι κοινοβουλευτικός έλεγχος αρκούν ώστε η Βουλή να έχει πλήρη εικόνα για το που πηγαίνουν τα χρήματα.

«Το ζήτημα της λογοδοσίας είναι μείζον σε όλη την Ε.Ε. Γιατί σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια φτιάχνουν αντίστοιχες επιτροπές;», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αλλεργική στη λογοδοσία. «Όσο και αν καθυστερήσει τις εκλογές ο πρωθυπουργός αυτές θα γίνουν και η επόμενη κυβέρνηση θα ανακατευθύνει τα κονδύλια με τρόπο δίκαιο και συμπεριληπτικό», προσέθεσε ο ίδιος.

Advertisement

Απαντώντας ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει μια οιονεί εξεταστική επιτροπή, δημιουργώντας σκιές σκανδάλου. «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ρίξει μια σκιά σκανδάλου πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος. Την ίδια σκιά επιχειρεί να ρίξει και στο ΕΣΠΑ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ακουστεί τίποτα» σημείωσε με νόημα. Τέλος, η Ευαγγελία Λιακούλη, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, είπε «ναι» στην πρόταση Τσίπρα, αλλά έβαλε αστερίσκους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement