Φρίκη στην Κύπρο: 46χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο παιδί του φίλου του

Advertisement

Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος σε 17 κατηγορίες αδικημάτων κατά παράβαση του περί της Πρόληψης και Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 46χρονο σε έξι κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου, ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν 8 χρονών. Επίσης, κρίθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, τρεις κατηγορίες παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, τέσσερις κατηγορίες κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και μία κατηγορία διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 46χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του 8χρονου. Οι τελευταίοι ζήτησαν από τον 46χρονο όπως ο ανήλικος γιος τους εργοδοτηθεί από τον τελευταίο. Ο ανήλικος εργάστηκε στην επιχείρηση του κατηγορούμενου για τρία περίπου χρόνια.

Advertisement

Στην αρχή οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν πολύ καλές και οι δύο τους περνούσαν πολύ καλά. Όταν ο ανήλικος ήταν στην ηλικία των 10-11 ετών, ο 46χρονος τον προσέγγισε λέγοντας του ότι πρέπει να λένε τα μυστικά τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος του έλεγε διάφορα δικά του μυστικά, ενώ του έδειχνε πως μπορεί κάποιος να βρει στο διαδίκτυο βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου σε περίοδο ενός μήνα έλαβαν χώρα στο χώρο εργασίας του 46χρονου τρία περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης του 8χρονου, ενώ προχώρησε στην οπτικογράφησή τους.

Advertisement

Μάλιστα, ο 46χρονος μετά από οικονομικές διαφορές που είχε με τον πατέρα του ανήλικου, τον απειλούσε για το βίντεο που είχε στην κατοχή του για να μην του πληρώσει το ποσό που του χρωστούσε, ενώ τον απέτρεπε από το να καταγγείλει το θέμα στην Αστυνομία, λέγοντας πως, λόγω γνωριμιών που έχει με αστυνομικούς, η υπόθεση δεν θα προωθηθεί.

Τελικά, ο ανήλικος προχώρησε στην καταγγελία και ακολούθησε η σύλληψη του 46χρονου.

Στην απόφαση αναφέρει ότι «είναι διαπίστωση του Κακουργιοδικείου ότι δυστυχώς τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βρίσκονται, τελευταία, σε έξαρση, παρά τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται από τα Δικαστήρια μας. Το στοιχείο αυτό επίσης καταδεικνύει την ανάγκη για επιβολή ακόμη πιο αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.

Advertisement

Με δεδομένη τη σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, κατά την επιβολή της ποινής, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη του εξ’ αρχής την απαράδεκτη και ειδεχθή συμπεριφορά του κατηγορουμένου, στον οποίο εμπιστεύθηκαν τον ανήλικο οι γονείς του, όντας φίλος τους, προκειμένου να του μάθει τη δουλειά».

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές ως ακολούθως:

– Στις κατηγορίες υπ. αρ. 2 και 4 ποινή φυλάκισης 10 ετών σε κάθε κατηγορία.

Advertisement

– Στην κατηγορία υπ. αρ. 3 ποινή φυλάκισης 12 ετών.

– Στις κατηγορίες υπ. αρ. 5, 6 και 7 ποινή φυλάκισης 12 ετών σε κάθε κατηγορία.

– Στις κατηγορίες υπ. αρ. 8, 9 και 10 ουδεμία ποινή ενόψει του ότι τα γεγονότα αυτών περιλαμβάνονται στα γεγονότα των κατηγοριών υπ. αρ. 5, 6 και 7 αντίστοιχα.

– Στις κατηγορίες υπ. αρ. 11, 12 και 13 ποινή φυλάκισης 3 ετών σε κάθε κατηγορία.

Advertisement

– Στην κατηγορία υπ. αρ. 14 ουδεμία ποινή ενόψει της ποινής που επιβάλλεται στην κατηγορία υπ. αρ. 15.

– Στην κατηγορία υπ. αρ. 15 ποινή φυλάκισης 4 ετών.

– Στην κατηγορία υπ. αρ. 17 ποινή φυλάκισης 4 ετών.

– Στην κατηγορία υπ. αρ. 18 ποινή φυλάκισης 3 ετών.

– Στην κατηγορία υπ. αρ. 19 ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως οι ποινές συντρέχουν και όπως σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 117 του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Κεφ. 155, στην ποινή συνυπολογιστεί ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου από 7.7.2022

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement