Θεσσαλονίκη: Απολογείται στον ανακριτή ο 59χρονος που σκότωσε την μητέρα του – «Μετάνιωσα για το έγκλημα»

Advertisement

Την πόρτα του 7ου ανακριτή Θεσσαλονίκης θα περάσει την Παρασκευή για να απολογηθεί ο 59χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης για την άγρια δολοφονία της 84χρονης μητέρας του το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι όπου διέμεναν, στο Ξηροχώρι Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Τι υποστήριξε στον Εισαγγελέα

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ήδη σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, σωματική βλάβη εναντίον αδύναμων ατόμων και ενδοοικογενειακή βία. Κατά πληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι φρόντιζε επί 5 έτη την μητέρα του και πως δεν άντεχε άλλο.  Οι δύο τελευταίες πράξεις αφορούν περιστατικά που συνέβησαν σε παρελθόντα χρόνο με θύμα την κατάκοιτη και τυφλή μητέρα του, όπως προέκυψαν από καταθέσεις που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με το χρονικό της υπόθεσης όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης, όταν την γυναίκα εντόπισε νεκρή μέσα στο σπίτι, όπου έμενε μαζί με τον 59χρονο Ανέστη, ο δεύτερος γιος της ο οποίος αμέσως κάλεσε τις αρχές. Όπως έγινε γνωστό κάποια στιγμή η ανήμπορη 84χρονη ζήτησε ένα ποτήρι νερό από τον γιο της. Τότε εκείνος -που όπως έγινε γνωστό αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ- σηκώθηκε και όρμησε πάνω της καταφέρνοντας της χτυπήματα μέχρι θανάτου.

Advertisement

Μάλιστα, αμέσως μετά φέρεται ότι αφαίρεσε από το άψυχο σώμα της μητέρας του όλα τα ρούχα της. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού ο 59χρονος Ανέστης αντιμετωπίζει χρόνια θέματα αλκοολισμού και παρουσίαζε αρκετές φορές επιθετική συμπεριφορά. Η αστυνομία δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, καθώς και στο παρελθόν τους είχε επισκεφτεί αρκετές φορές γιατί ο 59χρονος είχε δημιουργήσει διάφορα επεισόδια τόσο με τους γείτονες όσο και με τον αδελφό του.

Είχε χρόνια θέματα με το αλκοόλ

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής ο 59χρονος είχε νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Σταυρούπολης, είχε επιθετική συμπεριφορά και ήταν θέμα χρόνου να κάνει κάτι κακό.  «Ο άνθρωπος αυτός είχε χρόνια θέματα με το αλκοόλ. Ήταν μέθυσος και δημιουργούσε πολλά επεισόδια. Μάλωνε συνέχεια με τον αδελφό του και με τους γείτονες. Η αστυνομία μετά από καταγγελίες τους είχε επισκεφτεί πολλές φορές αλλά ποτέ δεν γινόταν τίποτα» αναφέρει και προσθέτει ότι «αυτός ζούσε με την μάνα του στο ένα σπίτι και σ ένα άλλο μικρότερο στο ίδιο οικόπεδο ο αδελφός του. Είχε νοσηλευτεί και στην Σταυρούπολη, αλλά δεν πρέπει να του έδωσαν χαρτί για ψυχιατρική ασθένεια, αλλά για αλκοολισμό. Δεν δούλευε ούτε αυτός, ούτε η οικογένεια του, ρακοσυλλέκτες ήταν όλοι. Ο αδελφός του βρήκε την γυναίκα νεκρή. Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή ο Ανέστης θα έκανε κάποιο κακό».

Τι έδειξε η νεκροψία

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της νεκροψίαςνεκροτομής που διενεργήθηκε στην 84χρονη. Η ηλικιωμένη κακοποιήθηκε σε υπέρτατο βαθμό, καθώς ο 59χρονος γιος της τη χτύπησε με μανία στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στον θώρακα, της έμπηξε ένα σπασμένο μπουκάλι στην κορυφή του κεφαλιού και στο τέλος την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Advertisement

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου, που πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή στο άψυχο κορμί της, αναφέρει στο voria.gr πως «ήταν κακοποιημένη με πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στον θώρακα» με τον γιο της να χαρακτηρίζεται «ψυχασθενής με χρόνιους εγκλεισμούς στα ψυχιατρεία».

«Τα χτυπήματα έγιναν με τα χέρια (σ.σ. από τον δράστη) και με ένα αιχμηρό αντικείμενο στην αριστερή βρεγματική χώρα, δηλαδή στην κορυφή του κεφαλιού, μάλλον με σπασμένο μπουκάλι. Όλα τα άλλα χτυπήματα τα έκανε με τα χέρια», υπογράμμισε η ίδια. Παράλληλα, η ιατροδικαστής ανέφερε στο ίδιο μέσο ότι η 84χρονη «πέθανε αμέσως διότι είχαμε και σύσφιξη της περιοχής του λαιμού. Την έπνιξε».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement