Θλίψη για τον μεγάλο Μπιλ Ράσελ – Ποιος ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε το μπάσκετ

Advertisement

Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ για τον θάνατο του Μπιλ Ράσελ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του από φυσικά αίτια σε ηλικία 88 ετών.

«Ο μεγαλύτερος νικητής στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 88 ετών, με την σύζυγό του στο πλευρό του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο λογαριασμός του στο Twitter.

Ο Ράσελ, ο οποίος αγωνίστηκε στους Μπόστον Σέλτικς σε όλη την καριέρα του, κατέκτησε 11 πρωταθλήματα ως παίκτης και δύο ως προπονητής των «Κελτων».

Advertisement
Στην καριέρα του στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είχε μέσο όρο 15.1 πόντους, 22.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ, έχοντας αγωνιστεί σε 963 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Ήταν 12 φορές All-Star, 3 φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας της λίγκας και 8 φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας.

Το 1972 η φανέλα με το θρυλικό «6» σκαρφάλωσε στην οροφή του «Γκάρντεν» της Βοστόνης ως ελάχιστος φόρος τιμής για εκείνον που σκάλισε με τα ίδια του τα χέρια την μεγαλύτερη «αυτοκρατορία» στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού.

Bill Russell Highlights

Από το 1966 μέχρι το 1969 ήταν στο πάγκο των Σέλτικς ως προπονητής και κατέκτησε ακόμα 2 πρωταθλήματα, για να συνεχίσει σε Σουπερσόνικς (1973-1977) και Κινγκς (1987/1988).

Ο Hall of Famer κατάκτησε και ένα χρυσό μετάλλιο με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement