Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Το μισό εκατ. φτάνουν τα ενεργά κρούσματα – Θα αυξηθούν οι διασωληνώσεις

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Για ενεργά κρούσματα κορονοϊού τα οποία αυτή τη στιγμή φτάνουν έως μισό εκατ. έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (1/8) στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για την παραλλαγή Όμικρον 5 τόνισε ότι χτυπά το κατώτερο αναπνευστικό και είναι ικανή να δώσει σοβαρή νόσηση για κάποιους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Advertisement

«Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα», κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement