Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Απολογείται σήμερα ο 60χρονος – Τα «έριξε» στο θύμα στην κατάθεσή του

Advertisement

Σήμερα θα παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο 60χρονος γυναικοκτόνος που μαχαίρωσε θανάσιμα στο λαιμό μετά από καβγά τη σύζυγό του στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθεί. Σημειώνεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για παράνομη οπλοχρησία.

Τα έριξε στη σύζυγό του: «Με κατεδάφισε»

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, κατά την ολιγόλεπτη κατάθεση του στον εισαγγελέα Ρεθύμνου τη Δευτέρα, ο γυναικοκτόνος έριξε την ευθύνη στη γυναίκα του. Ισχυρίστηκε ότι η 56χρονη του επιτέθηκε πρώτη φραστικά και μάλιστα του πέταξε ένα πιάτο. Εκείνος θόλωσε και έγινε το κακό. «Θόλωσα. Δεν ξέρω τι έκανα», φέρεται να είπε. Ο 60χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.

Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε». Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Advertisement

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό, όταν σύμφωνα με τον ίδιο, την επομένη του γάμου του γιού τους, πριν από περίπου 15 ημέρες, εκείνη έφυγε από το σπίτι χωρίς εκείνος να την αναζητήσει και όταν εκείνη επέστρεψε στο σπίτι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο δράστης την δέχτηκε κανονικά στο σπίτι.

Όπως ισχυρίστηκε, το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου ήταν μαζί με τον γιο τους στο σπίτι. Όταν ο γιός του έφυγε από το σπίτι, ο 60χρονος υποστήριξε πως η γυναίκα του ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά εις βάρος του.

Υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα, το θύμα να του επιτεθεί λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Έπειτα, δεν θυμάται τι συνέβη.

Advertisement

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στην συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιό του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

Ο 60χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, κατά την διάρκεια της κράτησης του αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.

Τρία τραύματα στο λαιμό έκοψαν το νήμα της ζωής της

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την νεκροψία νεκροτομή, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από τρεις μαχαιριές που δέχθηκε στο λαιμό.

Advertisement

Η γυναίκα φέρει επίσης τραύματα στα άκρα, στην προσπάθεια της να προστατευθεί καθώς και μαχαιριές στην πλάτη.
Σημειώνεται με μερικές μέρες νωρίτερα το θύμα και ο δράστης της γυναικοκτονίας είχαν παντρέψει το ένα από τα τρία παιδιά τους.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων του ζευγαριού, ποτέ δεν είχαν δώσει κανένα δικαίωμα και τόσο η 56χρονη Γεωργία όσο και ο 60χρονος σύζυγός της ήταν χαμογελαστοί και αγαπητοί από όλους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement