Νέο σενάριο για έκτακτο επίδομα 200 ευρώ

Στιγμιότυπο από την οδό Ερμού στην Αθήνα στην έναρξη των θερινών εκπτώσεων, την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022.
Advertisement

Παραμένει στο «τραπέζι» η σκέψη περί νέας επιταγής ακρίβειας, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» τίποτα. Συγκεκριμένα στο πλανο της κυβέρνησης έναντι στο πρωτοφανες κύμα ακρίβειας, που σαρώνει την κοινωνία, είναι εκτός από το Fuel Pass 3, να δοθεί και νέο έκτακτο επίδομα, με τα χρήματα να μην ξεπερνούν και πάλι τα 200 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πολιτικής συντάκτριας του iEidiseis.gr, Έλλης Τριανταφύλλου, κάποιοι στο κυβερνητικό επιτελείο κρίνουν αναγκαίο να δοθεί και νέο επίδομα ακρίβειας, με τις αποφάσεις, ωστόσο, να μην έχουν «κλειδώσει» ακόμα.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία του αναφορά για το θέμα, ο υπ. Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας είχε τονίσει ότι το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος και πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας, μάλιστα, ότι θα έρθει με διευρυμένα κριτήρια για να τη λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

Advertisement

Ένα σενάριο, λοιπόν, είναι να μην δοθούν 200 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους, αλλά να δοθεί ένα ποσό κλιμακωτά, ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια, για να το πάρουν περισσότεροι. Να υπάρχουν δηλαδή μικρότερα ποσά -για παράδειγμα 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορίες που είχαν συμπεριληφθεί στο έκτακτο επίδομα το Πάσχα ήταν:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Νέο fuel Pass 3 με μία προϋπόθεση

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Έλλη Τριανταφύλλου, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και νέο fuel pass για το τελευταίο τρίμηνο του χειμώνα, με την προϋπόθεση πως οι τιμές των καυσίμων δεν θα αποκλιμακωθούν.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement