Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Χαλκίδα – Μαρτυρίες για δυο εμπηστές

Advertisement

Οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Χαλκίδα, πίσω από το νοσοκομείο της πόλης.

Στη προσπάθεια της κατάσβεσης έσπευσε ενα ελικόπτερο Ericson και δύο καναντέρ, τα οποία θα συνεχίσουν τις ρίψεις μέχρι να σβήσουν όλες οι εστίες της φωτιάς.

Νωρίτερα, είχαν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, την ώρα που ο καπνός είχε περιορίσει αισθητά την ορατότητα στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr, αναζητούνται ως ύποπτοι για εμπρησμό δύο Ρομά. Μάλιστα, οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πωςΟ ένας φορούσε κόκκινη φόρμα και έριξε βενζίνη στα ξερόχορτα.

Η φωτιά κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.Κάτοικοι αναφέρουν ότι η φωτιά χωρίστηκε σε τρία μέτωπα. Το ένα ανεβαίνει προς τον λόφο, το δεύτερο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά.

Δείτε εικόνες στην gallery από το evima.gr:

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σύννεφο καπνού έχει τυλίξει όλη την Χαλκίδα.

Advertisement

Σύμφωνα ΑΠΕ-ΜΠΕ στην περιοχή επικρατούν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 41 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement