Μηταράκης: Εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες σε καλή κατάσταση, αυτοπροσδιορίζονται ως Σύροι

Advertisement

Σε ελληνικό έδαφος πέρασαν, εν τέλει, οι μετανάστες που είχαν εντοπιστεί σε νησίδα του Έβρου τα προηγούμενα 24ωρα, με την ΕΛ.ΑΣ. να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση για την επιχείρηση διάσωσης που πλέον είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μήνυμα και από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώ σχολίασε πως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Σύροι μετανάστες είναι σε καλή κατάσταση.

«Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τους 38 μετανάστες σε ελληνικό έδαφος, 4 χιλιόμετρα νότια της τουρκικής νησίδας στον Έβρο, καθώς και ένα σκάφος που τους μετέφερε. Αυτοπροσδιορίζονται ως Σύροι, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η έγκυος μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο», έγραψε ο κ. Μηταράκης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους 38 μετανάστες στον Έβρο

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Λαβάρων στον Έβρο από την ΕΛΑΣ με τη συνδρομή και άλλων κρατικών υπηρεσιών. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες σε νησίδα, 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μετανάστες είχαν μαζί τους μία λέμβο.

Η ομάδα των μεταναστών, που κατά δήλωση τους είναι από τη Συρία, αποτελείται από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο πρώτης υποδοχής.

Advertisement

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement