Η Porsche ετοιμάζεται για την F1 – Κατοχύρωσε το σήμα της

Advertisement

Αφοσιωμένη στην είσοδό της στην F1 είναι η Porsche η οποία προχώρησε στην κατοχύρωση ενός εμπορικού σήματος, δηλώνοντας την παρουσία της αλλά και την επιθυμία της να βρεθεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Porsche υπέβαλλε αίτηση για τον εμπορικό όρο «F1nally», ο οποίος εμπεριέχει και λογοπαίγνιο καθώς εκτός από το F1 (σ.σ. Formula 1) η λέξη finally σημαίνει «επιτέλλους».

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε συζητήσεις για μια πιθανή είσοδο στην F1 και πιστεύεται ότι θα συνδεθεί με τη Red Bull όταν αλλάξουν οι κανονισμοί για τους κινητήρες το 2026, αλλά και για τα βιώσιμα κάυσιμα που θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2030.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου αποκάλυψαν ότι η Porsche επρόκειτο να εισέλθει το 2026, παίρνοντας το 50% των μετοχών της Αυστριακής Red Bull, η οποία επί του παρόντος κινητήρες κατασκευής της Honda με το όνομα Red Bull Powertrains, μετά την αποχώρηση των Ιαπώνων κατασκευαστών από την F1 στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Ωστόσο, μια πρόσφατη επέκταση συνεργασίας μεταξύ της Honda Racing Company και της Red Bull, θα οδηγήσει τη Honda να συνεχίσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη μέχρι το τέλος του 2025.

Μετά από αυτό, αναμένεται ότι η Porsche να «αντικαταστήσει» την Honda και να συνεργαστεί τόσο με την Red Bull όσο και με την AlphaTauri. Η είσοδος της Porsche αναμένεται ευρέως, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, καθώς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού δεν έχει ακόμη υπογράψει τους κανονισμούς του 2026.

Η Porsche δεν είναι η μόνη εταιρεία του Ομίλου Volkswagen που θα μπορούσε να εισέλθει στο άθλημα στην αρχή της νέας της εποχής το 2026, καθώς και η Audi βρίσκεται σε συζητήσεις για να σχηματίσει μια ομάδα και πιστεύεται ότι αυτή την περίοδο επικοινωνεί με τη Sauber για την εξαγορά της Alfa Romeo.

Advertisement

Τέλος αξίζει να θυμίσουμε ότι η Porsche συμμετείχε στην F1 για τελευταία φορά το 1991, όταν και προμήθευε κινητήρες την Footwork, ενώ μερικά χρόνια νωρίτερα είχε συνεργαστεί και με την McLaren.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement