Νεκρός άλλος ένας επικριτής του Πούτιν – Βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας στον σκύλο του

Advertisement

Ένας Λετονο-Αμερικανός επιχειρηματίας, επικριτής του Πούτιν, που βρέθηκε νεκρός στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα, έπεσε και σκοτώθηκε από μια πολυτελή πολυκατοικία έχοντας πάνω του 2.600 δολάρια μετρητά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 52χρονος Νταν Ράποπορτ, βρέθηκε νεκρός έξω από το εν λόγω κτήριο στις 14 Αυγούστου λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα. Το πτώμα του εντοπίστηκε στον δρόμο μαζί με το ραγισμένο κινητό του, 2.620 δολάρια μετρητά, ένα μπρελόκ με κορδόνι και ένα ραγισμένο λευκό ακουστικό.

Ο Ράποπορτ, ένας επιχειρηματίας που διηύθυνε το εμβληματικό νυχτερινό κέντρο Soho Rooms στη Μόσχα, έζησε στην Ουάσινγκτον από το 2012 έως το 2016 με την πρώτη του σύζυγο, Ιρίνα.

Advertisement

Μέχρι φέτος, ζούσε στο Κίεβο με τη δεύτερη σύζυγό του, την Ουκρανή ιολόγο Αλένα, και τη μικρή τους κόρη. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος το Φεβρουάριο, τους έστειλε στη Δανία και επέστρεψε στις ΗΠΑ, σχεδιάζοντας να τους φέρει εκεί.

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, είχε εντοπιστεί στο Λονδίνο «περιτριγυρισμένος από κορίτσια» στο ξενοδοχείο The Connaught, ενώ έλεγε σε φίλους ότι μιαν επένδυσή του είχε πάει κατά διαόλου.

Αρχικά αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ ότι ο Ράποπορτ αυτοκτόνησε, αφού πρώτα είχε δέσει στον σκύλο του ένα σημείωμα αυτοκτονίας και τον είχε αφήσει ελεύθερο.

Advertisement

Από την αστυνομία της Ουάσινγκτον, πάντως, είπαν στην Daily Mail ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πως περιμένουν την έκθεση του ιατροδικαστή.

Η χήρα του, Αλένα, δήλωσε ότι ο Ράποπορτ δεν αυτοκτόνησε και πως το επίμαχο ρεπορτάζ δεν έχει καμία βάση.

Τρεις ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Ράποπορτ δημοσίευσε στο Facebook μιαν εικόνα από την ταινία «Αποκάλυψη Τώρα», συνοδευόμενη από τις λέξεις: «Ο τρόμος, ο τρόμος». Του είχε γίνει έμμονη ιδέα ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο στρατός του Πούτιν.

Advertisement

ΠΟΥΤΙΝ

Τους μήνες πριν από το θάνατό του, ο Ράποπορτ παραπονιόταν σε φίλους ότι τον έκλεβε μια ρωσική επενδυτική εταιρεία.

Η λίστα των αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν πάνω ή κοντά στο σώμα του μετά τον θάνατό του, προκαλεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

Advertisement

Δεν περιλαμβάνει μόνο το τηλέφωνο, το μπρελόκ, τα ακουστικά και τα μετρητά, αλλά κι ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα απροσδιόριστο κομμάτι μετάλλου, πορτοκαλί σαγιονάρες, ένα μαύρο καπέλο και ένα δίπλωμα οδήγησης της Φλόριντα.

Ο Ράποπορτ υπήρξε ευθύς όσον αφορά στην κριτική που ασκούσε στον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία, από την οποία κατάγεται η σύζυγός του και όπου ζούσε μέχρι το ξέσπασμα της σύγκρουσης.

Ο ίδιος έζησε στην Ουάσινγκτον μεταξύ του 2012 -φτάνοντας από τη Ρωσία εν μέσω διαδηλώσεων κατά του Πούτιν- και του 2016, όταν μετακόμισε στο Κίεβο και πούλησε το σπίτι του στην Ιβάνκα και τον Τζάρεντ Τραμπ μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Advertisement

Ήταν στο Κίεβο που ο Ράποπορτ γνώρισε και παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του – και απέκτησε μαζί της μια κόρη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement