Σκυλακάκης: «Μόνο ‘κλειδωμένο’ μέτρο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα»

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ διέθεσε η κυβέρνηση για τα ενεργειακά τον Αύγουστο, όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όσον αφορά πρόσθετα μέτρα, επεσήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι το μόνο οικονομικό μέτρο που έχει κλειδώσει είναι ότι θα συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών από πλευράς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτό είναι και η μεγάλη αβεβαιότητα.

Επεσήμανε πως όσο αυξάνεται το ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει η κυβέρνηση να δίνει χρήματα για να μην δουν τις αυξήσεις αυτές και οι καταναλωτές.

Advertisement

Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι οι τιμές του φυσικού αεριού είναι δεκαπλάσιες από ότι ήταν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν μας αφήνει να κάνουμε μόνιμο προγραμματισμό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πρέπει να είναι κάποιος μάντης Κάλχας για να προβλέψει τις τιμές του φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι το φυσικό αέριο αποτελεί ένα μέρος του υβριδικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ευρώπης παράλληλα με αυτόν στην Ουκρανία. Δεν είναι τόσο μεγάλη η υπέρβαση εσόδων.

Αναφερόμενος στα χθεσινά στοιχεία του προϋπολογισμού τόνισε ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η υπέρβαση εσοδών όσο φαίνεται καθώς συμπεριλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και η επιστρεπτέα προκαταβολή. Σημείωσε πάντως ότι έχουμε μία πολλή καλή απόδοση της οικονομίας που αντανακλάται και στα έσοδα, εφόσον έχουμε και μειωμένους φόρους. Αυτό που υπογράμμισε είναι ότι το κλειδί για να συνεχιστεί ο ενάρετος κύκλος της ελληνικής οικονομίας είναι να μην ανατραπεί από πολιτική αστάθεια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement