Κύθηρα: Τρίτο σκάφος με μετανάστες προσέδεσε στο νησί

Advertisement

Ακόμα ένα σκάφος το τρίτο μέσα σε ένα 48ωρο εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/8) στην παραλία του Λιμνιώνα στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα καταμαράν με 67 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν και κατόπιν εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Σημειώνεται ότι άλλα δύο σκάφη με 170 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες σε περιοχές των Κυθήρων ενώ τρία άτομα υπήκοοι Τουρκίας συνελήφθησαν από το λιμενικό καθώς φέρονται ως διακινητές.

Σύμφωνα με το Kythera News, το πρώτο σκάφος στο οποίο ήταν οι τρεις διακινητές και οι 94 μετανάστες εντοπίστηκε στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ» Καψαλίου ενώ το δεύτερο με 73 μετανάστες εντοπίστηκε στο λιμάνι του Καψαλίου στα Κύθηρα.

Advertisement

Τα περιστατικά σημειώνονται λίγες ώρες μετά το πρόσφατο προσφυγικό δράμα στην περιοχή του Έβρου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως η Τουρκία έχει αλλάξει την τακτική της και στο Αιγαίο: «Δεν χρησιμοποιεί πλέον τα γνωστά περάσματα στα στενά τα οποία φρουρούνται πολύ καλά από το Λιμενικό, αλλά επιλέγει μεγάλα ιστιοφόρα με προορισμό συνήθως την Ιταλία, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement