Ζωή Λάσκαρη: Πέντε χρόνια χωρίς τη σπουδαία ηθοποιό – Σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της

Advertisement

Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια (18/8/2017) έφυγε από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη, σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο έργο και μια ιστορία γεμάτη ταλέντο και συναίσθημα.

Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στην εξοχική της κατοικία στο Πόρτο Ράφτη. Η μεγαλύτερη κόρη της, Μάρθα Κουτουμάνου, ήταν εκείνη που τη βρήκε νεκρή.

Η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και το σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του εξήντα. Η πορεία της ήταν δύσκολη αλλά εκείνη ήταν δυναμική κι από πολύ μικρή «πήρε» τη ζωή στα χέρια της.

Advertisement

Το κορίτσι, που έμελλε να γίνει η μοιραία γυναίκα των ταινιών του κινηματογράφου, βίωσε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς είχε χάσει και τους δυο γονείς της σε πολύ μικρή ηλικία. Ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω.

Στο ενεργητικό της είχε πληθώρα πρωταγωνιστικών ρόλων σε ταινίες του ελληνικού σινεμά, που όχι μόνο έμειναν στην ιστορία, αλλά προβάλλονται μέχρι και σήμερα.

Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, όπως οι «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Νόμος 4000», «Κορίτσια για φίλημα», «Στεφανία», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «H Γυναίκα της πρώτης σελίδας» και πολλές άλλες.

Advertisement

Επίσης, συνεργάστηκε με μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Νίκος Κούρκουλος.

Σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της

Το 1959 η Ζωή Λάσκαρη πήρε μέρος στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, στο Longo Beach των Ηνωμένων Πολιτειών και καταφέρνει να εκλεγεί ανάμεσα στις 15 ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο. Η παρουσίας της στα ελληνικά και διεθνή καλλιστεία θα αποτελέσει και την αφορμή για να τη δει ο Γιάννης Δαλιανίδης και να ξεκινήσει η λαμπρή καριέρα της.

Advertisement

To 1972 η ηθοποιός συνεργάστηκε στο θέατρο με τον Τόλη Βοσκόπουλο, στην παράσταση «Οι Εραστές του Ονείρου». Μάλιστα, ου δυο τους υπήρξαν και ζευγάρι από το καλοκαίρι του 1970. Ο έρωτάς τους όμως τελείωσε άδοξα τρία χρόνια μετά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena’s diary_blog (@elenasdiary_blog)

Σε άλλη φωτογραφία τη βλέπουμε να χορεύει σε πάρτι και να έχει τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα. Ανάμεσα στους καλεσμένους διακρίνονται η Βέρα Κρούσκα, η Έλλη Λαμπέτη και η Αντιγόνη Βαλάκου.

 

Advertisement
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena’s diary_blog (@elenasdiary_blog)

Ζωή Λάσκαρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νόρα Βαλσάμη και Βέρα Κρούσκα σε νυχτερινή συνάντηση τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90 όταν η Αθήνα ήταν ακόμη γεμάτη λαμπερά αστέρια.

Advertisement

Advertisement

Στο παρακάτω στιγμιότυπο τη βλέπουμε με τον Φιλοποίμενα Φίνο. Ο ιδρυτής της Φίνος Φιλμ είχε μεγάλη αδυναμία στη Ζωή Λάσκαρη και την πρόσεχε σαν παιδί του.

Μιλώντας πριν κάποια χρόνια στο «Πρόσωπα», ο φροντιστής της Φίνος Φιλμ, Παντελής Παλιεράκης, είχε αποκαλύψει: «Ο Φίνος της νοίκιασε ένα διαμέρισμα και μετά της το επίπλωσε. Σε εκείνο το διαμέρισμα στεκόμουν κάθε πρωί και την περίμενα να κατέβει να την πάω στο γύρισμα, αλλά εκείνη δεν εμφανιζόταν ποτέ. Κοιμόταν, γιατί η Ζωίτσα όλο το βράδυ γλένταγε και χόρευε. Και που να καταλάβει ότι ένα ολόκληρο συνεργείο καθόταν και την περίμενε.

Μια μέρα έσπασα την πόρτα του διαμερίσματος για να μπω μέσα γιατί δεν άνοιγε και άρχισα να την ψάχνω. Βλέπω τη Ζωή ξαπλωμένη σε μια πολυθρόνα. «Τι με ξυπνάς τέτοια ώρα;” μου λέει. Την πήρα κοιμισμένη, την έβαλα στο sport μου αμάξι, την τύλιξα με μια κουβέρτα και την πήγα στο γύρισμα που γινόταν στην Πάρνηθα. Ο Φίνος κάποια στιγμή δεν άντεξε. Τη χαστούκισε φωνάζοντας έξαλλος: «Δεν υποφέρεσαι!”. Η Ζωή έβαλε τα κλάματα κι έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του, Τζέλλας και ύστερα από λίγο ήρθε ο Φίνος και της ζήτησε συγγνώμη. Άπειρα τέτοια περιστατικά είχαν συμβεί με τη Ζωή. Αλλά πάντα ο Φίνος και η Τζέλλα τη συγχωρούσαν. Την είχαν σαν παιδί τους και μάλιστα κάποια στιγμή ήθελαν να την υιοθετήσουν».

Advertisement

To studio kleisthenis που διαχειρίζεται το πολύτιμο αρχείο του προσωπικού φωτογράφου της Αλίκης Βουγιουκλάκη και άλλων διασημοτήτων της εποχής, Κλεισθένη Δασκαλάκου, δημοσίευσ μία φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρη με την κόρη της Μάρθα, όταν εκείνη ήταν ακόμα παιδί.

«5 χρόνια χωρίς την Ζωή Λάσκαρη. Στην αδημοσίευτη φωτογραφία την φωτογραφίζει ο Κλεισθένης με την κόρη της Μάρθα», ανέφερε στη λεζάντα η ανάρτηση.

 

Advertisement
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kleisthenis Daskalakos (@studio_kleisthenis)

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement