Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της πτώσης δέντρου που σκότωσε τον 51χρονο

Advertisement

Το απίστευτο δυστύχημα στην Κρήτη αποτυπώθηκε σε βίντεο που κόβει την ανάσα. Φαίνεται η πτώση του δέντρου στη λεωφόρο Δημοκρατίας που κόστισε την ζωή του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου.

Μέσα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται καρέ – καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα τρομοκρατώντας πεζούς, οδηγούς και περίοικους.

Όπως μετέδωσε το neakriti, για το επίμαχο δέντρο το οποίο σκότωσε τον 51χρονο, καθώς και για άλλα …επικίνδυνα σημεία, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου από τον περασμένο Μάιο και μετά από αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει, παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου της ΚΡΗΤΗ TV.

Advertisement

Και ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής « Ανθρώπινη Ασπίδα» έχει καταγράψει τα κακώς κείμενα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου καθώς και στον ΒΟΑΚ, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν δρομολογηθεί , όπως σημειώνουν, ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Λίγα μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, αρκετά δέντρα τα οποία έχουν πάρει επικίνδυνη κλήση, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το 3Οο Λύκειο Ηρακλείου.

Δικαιοσύνη ζητά ο γιος του θύματος – «Για μένα είναι φόνος»

Προκαταρκτική εξέταση η οποία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, ξεκίνησε για την αδιανόητη τραγωδία η οποία έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 18 Αυγούστου, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Advertisement

Η κοινωνία του Ηρακλείου και ιδίως η οικογένεια του εκλιπόντος, αναμένουν απαντήσεις για το αδόκητο χαμό του 51χρονου και η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος και τυχόν ευθύνες που προκύπτουν για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον άτυχο άνδρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, σε δήλωση του για το δυστύχημα, τόνισε πως «σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Advertisement

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης, «συμπαραστεκόμαστε πλήρως με τους συγγενείς του θύματος και είμαστε συντετριμμένοι για την απώλεια τους. Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να βρούμε ακριβώς τι συνέβη. Αναφορές στις τεχνικές λεπτομέρειες του περιστατικού δεν νοούνται πριν από το τελικό πόρισμα για το τραγικό συμβάν. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα».

Σε ερώτηση για το αν είχαν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από τον Δήμο πριν από το τραγικό συμβάν, ο κ. Αναστασάκης ανέφερε πως πρόκειται για μια φορτισμένη στιγμή για όλους και οι απαντήσεις θα δοθούν αρμοδίως και σε κατάλληλο χρόνο.

Συγκλονίζει η ανάρτηση της χήρας του αδικοχαμένου Πάνου

Συγκινεί η ανάρτηση της χήρας του αδικοχαμένου Πάνου, η οποία αναφέρει στο Facebook:

Advertisement

«Άδικο, πολύ άδικο και ξαφνικό. Τριάντα χρόνια μαζί με 3 παιδιά, να σε χάσω με τρόπο που δεν μπορώ να πιστέψω. Καλό παράδεισο ψυχή μου».

Η κηδεία του Παναγιώτη Μητρέλου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου στις 4 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο άτυχος 51χρονος, που κινείτο με το δίκυκλό του επί της Δημοκρατίας (με κατεύθυνση από Άγιο Κωνσταντίνο προς κέντρο), σταμάτησε στο φανάρι που υπάρχει για τους οδηγούς που θέλουν να στρίψουν αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα της Δημοκρατίας για να εισέλθουν στην οδό Καποδιστρίου.

Advertisement

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άτυχος άνδρας σταμάτησε βλέποντας το επίμαχο φανάρι να γίνεται «πορτοκαλί». Με λίγα λόγια, εάν ο αδικοχαμένος δικυκλιστής είχε «παραβεί» τον νομό, σήμερα θα ήταν ζωντανός. Το τεράστιο πεύκο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο (στα αριστερά του άτυχου άνδρα) – όπως όλα δείχνουν – εκριζώθηκε ξαφνικά και έπεσε στο οδόστρωμα «καταπλακώνοντας» τον 51χρονο, ο οποίος φέρεται να ξεψύχησε ακαριαία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement