Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 51χρονου από πτώση δέντρου

Advertisement

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου σε κεντρικά φανάρια της πόλης, που σκότωσε τον 51χρονο άνδρα.

Ξεχειλίζει η οργή στην Κρήτη για τον άδικο χαμό 50χρονου μοτοσικλετιστή, που καταπλακώθηκε από δέντρο, ενώ περιέμενε να ανάψει ο σηματοδότης σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου.

Ο 50χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών και εργαζόταν ως επιπλοποιός σε γνωστή εταιρεία. Η οικογένεια του αλλά και η τοπική κοινωνία, όπως αναφέρει το cretapost, αδυνατούν να πιστέψουν πως ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του υπό αυτές τις συνθήκες.

Advertisement

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ήταν 6.10 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο 50χρονος βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας, στο ύψος του Κρητικού Φούρνου, περιμένοντας ν’ ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του προς το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, το τεράστιο πεύκο έπεσε με αποτέλεσμα να καλύψει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Ο άτυχος άνδρας δεν είχε καμία ευκαιρία για να αντιδράσει. Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του με ορμή και τον εγκλώβισε κάτω από τα βαριά κλαδιά του. Αν και φορούσε κράνος δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει, με το δέντρο να το κόβει στα δύο. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκησε ώρες, αλλά ο 50χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Εμφανώς οργισμένος έβλεπε τη μοτοσικλέτα του πατέρα του, μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν είναι πλέον στη ζωή. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο δήμο Ηρακλείου, θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

Advertisement

Ερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης του δέντρου

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο Δήμος δεν έχει αφαιρέσει το δέντρο από τον αστικό ιστό. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως ήταν αρκετά μεγάλο και είχε αρκετό βάρος που δεν μπορούσε να το σηκώσει. Εικάζεται πως έπρεπε να είχε υποστεί το απαραίτητο κλάδεμα για να αντέξει γι’ αυτό και εκριζώθηκε σπάζοντας και τις πλάκες του πεζοδρομίου.Από την άλλη πλευρά, τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι  αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του δέντρου ενώ απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement