Νεκρό δελφίνι σε παραλία της Χαλκιδικής (φωτ.)

Advertisement

Μπροστά σ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι λουόμενοι στην παραλία στα Νέα Πλάγια της Χαλκιδικής, το απόγευμα του Σαββάτου. Αιτία, ένα νεκρό δελφίνι που εντόπισαν παραθεριστές και επισκέπτες να επιπλέει στη θάλασσα.

Ήταν απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 18.30 και τα beach bars στα Νέα Πλάγια της Χαλκιδικής ήταν γεμάτα, ωστόσο οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr είδαν από μακριά να πλέει κάτι στη θάλασσα. Kάποιοι θαρραλέοι κολύμπησαν, έφτασαν κοντά στο σημείο που έπλεε το θαλάσσιο θηλαστικό, το οποίο δυστυχώς ήταν νεκρό, και το έβγαλαν στην ακτή.

Μετά από λίγη ώρα, στο σημείο που εντοπίστηκε το νεκρό δελφίνι, έφτασαν άντρες του λιμενικού Νέων Μουδανιών, όπου και ενημέρωσαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας για το συμβάν.

Advertisement

Το νεκρό δελφίνι περισυλλέχθηκε το πρωί της Κυριακής

Όπως πληροφορεί το GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τρίγλιας του Δήμου Νέας Προποντίδας Γιάννης Καραπανταζής, ο ίδιος ενημερώθηκε από τη λιμενική αρχή στις 9 το βράδυ του Σαββάτου (20/8).

«Το περισυλλέξαμε σήμερα το πρωί (Κυριακή 21/8) στις 8 το πρωί, με ένα μηχάνημα του δήμου και έναν εργάτη» αναφέρει στο GRTimes.gr ο κ. Καραπανταζής διευκρινίζοντας ότι κατόπιν εντολής του λιμενικού τμήματος «βοηθάμε σε τέτοιες περιπτώσεις».

Advertisement

Το νεκρό δελφίνι όπως πληροφορείται το GRTimes.gr δεν ήταν κακοποιημένο, ούτε σε αποσύνθεση. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, ήταν λίγο μεγαλύτερο από ένα μέτρο και ζύγιζε περίπου 60 κιλά. Το δελφίνι θάφτηκε σε ένα σημείο που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις κοντά στη Νέα Τρίγλια.

Όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τρίγλιας του δήμου Νέας Προποντίδας Γιάννης Καραπανταζής, «στα οκτώ χρόνια θητείας μου, τέτοιο περιστατικό με νεκρό δελφίνι μου έχει συμβεί άλλες δυο φορές».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement