Φωτιά τώρα στο Δίστομο Βοιωτίας

Στιγμιότυπο από το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Αλεποχώρι την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. Η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από το Σχιστό Λουτρακίου επεκτάθηκε με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα καίει για δεύτερο 24ωρο. Για την κατάσβεση της επιχειρούν στην περιοχή 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο "Ολυμπος", 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Advertisement

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Δίστομο Βοιωτίας και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο και 14 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement