Λαβρόφ: No mercy για τους δολοφόνους – Σε λίστα καταζητουμένων από τη Ρωσία η Βοβκ

Advertisement

Μετά τη δολοφονική επίθεση με θύμα τη Ντάρια Ντούγκινα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρχει «έλεος» για τους δολοφόνους και τους εγκέφαλους.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε στη Μόσχα για ένα «βάρβαρο έγκλημα» με θύμα την κόρη του ακροδεξιού φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν.

«Δεν μπορεί να υπάρξει έλεος για τους διοργανωτές, τους πελάτες και τους ερμηνευτές», πρόσθεσε. Ο Λαβρόφ είπε ότι «ελπίζουμε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα» για την υπόθεση.

Advertisement

Σε λίστα καταζητούμενων η Βοκτ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα βάλει τον Ουκρανή ύποπτη για τη δολοφονία της Daria Dugina στη λίστα καταζητούμενων.

Χθες η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες μιας γυναίκας η οποία θεωρείται ύποπτη για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα. Σε βίντεο της FSB εμφανίζεται η Natalya Vovk. Η 43χρονη Ουκρανή μπήκε στη Ρωσία ξανθιά και στη συνέχεια έγινε μελαχρινή. Μάλιστα άλλαξε τρεις φορές πινακίδες στο αυτοκίνητο, πριν διαφύγει στην Εσθονία

Το βίντεο της FSB

Ο φερόμενη δολοφόνος της Darya Dugina έχει συνδέσμους με τάγμα νεοναζί, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Advertisement

Τα προσωπικά δεδομένα της Shaban διέρρευσαν ήδη στις 13 Απριλίου από χάκερ που ισχυρίζονται ότι έχει συνδέσμους με το Νεοναζιστικό τάγμα Azov.

RWSSIA.jpg

Περισσότερες -ανεπιβεβαίωτες- αναφορές υποδεικνύουν ότι το όχημα που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της Dugina στη Μόσχα είναι καταχωρισμένο προς πώληση στο διαδίκτυο από κάποια με το ίδιο επώνυμο.

Advertisement

Οι Μυστικές Υπηρεσίες ανέφεραν ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και η δράστις ήταν η Natalya Vovk, η οποία εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία όπου ζούσε η Dugina.

H467467U6.jpg

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η Vovk ακολουθούσε τη Ντούγκινα, με ένα Mini Cooper, στο οποίο άλλαξε τρεις φορές αριθμό κυκλοφορίας.

Advertisement

Την ημέρα της δολοφονίας, η ίδια και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition και αφού η Ντάγκινα έφυγε από την εκδήλωση, έκανε ελεγχόμενη έκρηξη του SUV Toyota Land Cruiser Prado. Μετά από αυτό, η Vovk και το κορίτσι έφυγαν για την Εσθονία, αναφέρει η Μόσχα.

REWGWREG.jpg

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ RahDit, η 43χρονη Ουκρανή γυναίκα υπηρέτησε προηγουμένως στο εθνικιστικό τάγμα Azov. Το πατρικό της όνομα είναι Shaban.

Advertisement

δολοφόνος Ντούγκινα

RTUTRUYTI.jpg

Με πολιτικά μηνύματα υπέρ του Πούτιν η κηδεία της

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στον ραδιοτηλεοπτικό πύργο Οστανκινό στη Μόσχα, απ’ όπου εκμπέμπουν πολλά προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας.

Advertisement

Ο πατέρας της δημοσιογράφου – για τον οποίο πιστεύεται ότι προοριζόταν η βόμβα που την σκότωσε – είπε στην ομιλία του ότι η κόρη του θα ήθελε οι Ρώσοι πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη της «υπερασπιζόμενου την πίστη και την Ορθοδοξία μας και αγαπώντας τον ρωσικό λαό».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε «ένα κατάπτυστο, ωμό έγκλημα», το οποιο «έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού και ταλαντούχου ανθρώπου με αληθινή ρωσική καρδιά».

Ο Ρώσος πρόεδρος την τίμησε επίσης μετά θάνατον με το σημαντικό παράσημο του Τάγματος του Θάρρους.

Advertisement

Κατά τη σημερινή κηδεία, ο Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, στενός οικογενειακός φίλος και υπερθνικιστής μεγιστάνας των επιχειρήσεων, έθεσε τον τόνο για πολλούς από τους επικήδειους που ακολούθησαν από ρώσους πολιτικούς, χαιρετίζοντας τη δολοφονημένη γυναίκα ως μάρτυρα, που ο θάνατός της έκανε ακόμη πιο σημαντικό για τη Ρωσία να επικρατήσει εναντίον της Ουκρανίας.

«Αυτοί που πολεμούν εναντίον μας δεν καταλαβαίνουν ότι ο ρωσικός λαός δεν αποτελείται απλώς από αυτούς που είναι ζωντανοί τώρα. Αποτελείται και από αυτούς που έζησαν πριν από εμάς και από αυτούς που θα ζήσουν μετά από εμάς. Και θα γίνουμε ισχυρότεροι με το αίμα των μαρτύρων μας. Και χάρη στο αδόκητο τέλος της αγαπημένης μας Ντάσα (Ντάρια), θα είμαστε σίγουρα οι νικητές σ’ αυτό τον πόλεμο», δήλωσε.

Οι κοινοβουλευτικοί επικεφαλής των τριών κύριων κομμάτων που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο εκφώνησαν επικηδείους, χαιρετίζοντας τον πατριωτισμό της Ντούγκινα και υποσχόμενοι πως αυτοί που διέταξαν και εκτέλεσαν το φόνο της, θα λάβουν αυτό που τους αξίζει.

Μεταξύ των μηνυμάτων που ακούστηκαν κατά την εξόδιο ακολουθία δεν έλειψαν και τα πολιτικά μηνύματα.

Advertisement

«Σε όποιο κόμμα κι αν ανήκετε, όποια κι αν είναι η θρησκεία ή η ηλικία σας, υπάρχει μόνο ένας δρόμος. «Μια χώρα! Ένας πρόεδρος! Ένας λαός!» είπε στην δική του ομιλία ο ρώσος γερουσιαστής Λεονίντ Σλούτσκι.

«Whatever your political party, faith, or age, there is only one way. One country! One president! One people!».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement