Μήνυση στον Κύργιο επειδή κατηγόρησε φίλαθλο ότι ήπιε «700 ποτά»

Advertisement

Μήνυση εναντίον του Νικ Κύργιου κατέθεσε μία φίλαθλος του τένις καθώς ο Αυστραλός τενίστας την κατηγόρησε ότι ήταν «εξαιρετικά μεθυσμένη» κατά την διάρκεια του τελικού του φετινού Γουίμπλεντον, όπου ηττήθηκε από τον Τζοκοβιτς.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δικηγόρους της την Τρίτη, η Άννα Πάλους είπε ότι ο 27χρονος αθλητής τη δυσφήμησε κάνοντας «έναν απερίσκεπτο και εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό».

«Αυτό όχι μόνο προκάλεσε σημαντική ζημιά εκείνη την ημέρα, με αποτέλεσμα την προσωρινή απομάκρυνσή μου από το γήπεδο, αλλά ο ψευδής ισχυρισμός του κ. Κύργιου μεταδόθηκε και διαβάστηκε από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας σε μένα και την οικογένειά μου πολύ σημαντική ζημιά και στενοχώρια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Advertisement

Ο Κύργιος, γνωστός για τα ξεσπάσματά του, παραπονέθηκε στον διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα λέγοντας ότι μια φίλαθλος του μιλούσε στη διάρκεια της αναμέτρησης και όταν ο διαιτητής του ζήτησε να την υποδείξει, εκείνος είπε: «Αυτή με το φόρεμα, αυτή που φαίνεται σαν να έχει πει περίπου 700 ποτά!».

Η Πάλους είπε ότι είχε παρευρεθεί στον τελικό των ανδρών με τη μητέρα της, έδωσε εντολή στους δικηγόρους της να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον του Κύργιου και ανέφερε ότι όποια αποζημίωση κερδίσει θα δωριστεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

«Ελπίζω ότι ο κ. Κύργιος θα αναλογιστεί τη ζημιά που προκάλεσε σε εμένα και την οικογένειά μου και να δώσει μια άμεση λύση σε αυτό το θέμα», είπε. «Ωστόσο, εάν δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό, δεσμεύομαι να δικαιωθώ στο Ανώτατο Δικαστήριο».

Advertisement

Ο Κύργιος επικρίθηκε επειδή χρησιμοποίησε άσχημη γλώσσα μπροστά στο Royal Box όπου παρευρισκόντουσαν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ο οκτάχρονος πρίγκιπας Τζορτζ.

Τέλος αναφέρεται ότι τα ΜΜΕ από την Αυστραλία αναφέρουν ότι η δίκη του Κύργιου που αφορά σε κατηγορία για επίθεση, ύστερα από καταγγελία που έκανε η πρώην σύντροφος του, Κιάρα Πασάρι, πήρε νέα αναβολή έξι εβδομάδων. Ο 27χρονος τενίστας, ο οποίος είναι Νο 26 στην παγκόσμια κατάταξη, επρόκειτο να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στην Καμπέρα, ωστόσο η υπόθεση θα εκδικαστεί πλέον στις 4 Οκτωβρίου. Ο Κύργιος επρόκειτο αρχικά να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 2 Αυγούστου, ωστόσο ο δικηγόρος του ζήτησε αναβολή τον Ιούλιο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement