Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τον Μυλοπόταμο: Εντολή για κατά προτεραιότητα έρευνα για την επίθεση στους τουρίστες

Advertisement

Την κατά απόλυτη προτεραιότητα της έρευνας για τον ξυλοδαρμό των Γερμανών τουριστών ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει ο Ισίδωρος Ντογιάκος στην παραγγελία του, η υπόθεση «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να γίνει έρευνα σε βάθος για να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της:

Advertisement
  • Απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)
  • Επικίνδυνης οδήγησης από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος
  • Επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα
  • Παράνομης οπλοφορίας
  • Απειλής και της απλής σωματικής βλάβης

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 38χρονος Κρητικός, ο οποίος μεταξύ άλλων διώκεται ποινικά για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται πως ο 38χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα ενώ τον 36χρονο συνεπιβάτη του στο 4Χ4 βαραίνει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι δυο εντοπίστηκαν σήμερα από την αστυνομία σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου

Ο 38χρονος θα παραμείνει κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Advertisement

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας, υποστήριξε στο neakriti.gr ότι η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής, η

Τι ισχυρίζονται οι συλληφθέντες

Ο ισχυρισμός που προβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων είναι πως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά από αυτά που αναφέρουν οι τουρίστες, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι ο ένας εκ των Γερμανών, που είναι μποξέρ, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στη μύτη, καθώς -όπως αναφέρεται- έσπασε το διάφραγμα.

Advertisement

Επικαλείται δε η πλευρά του 38χρονου ότι υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ίδιου μέσου, θα ζητηθεί και η εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Στη σύλληψη των δύο καταζητούμενων για την επίθεση εναντίον των Γερμανών τουριστών στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε, εκτός των άλλων, ό,τι «οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο»

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στα social media, αναφέρει: «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement