Η Εθνική Ελλάδος προκαλεί… πονοκέφαλο στην Σερβία – «Πρέπει να περιορίσουμε τον Γιάννη»

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Advertisement

Με το μυαλό στραμμένο στον αγώνα απέναντι στην Εθνική Ελλάδος, η Σερβία θα υποδεχθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την αναμέτρηση στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Πιο συγκεκριμένα το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για αύριο, Πέμπτη (25/8, 21:00) και η επίσημη αγαπημένη μπαίνει στο παρκέ με ρεκόρ 3-1 από τον πρώτο γύρο, ενώ οι Σέρβοι με 1-3.

«Τον Γιάννη πρέπει να τον περιορίσουμε ως ομάδα»

Ο φόργουορντ της Μπάγερν Μονάχου, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, μίλησε για την επερχόμενη αναμέτρηση και δεν παρέλειψε να σταθεί στην αθλητικότητα, τον χαρακτήρα και την δυναμική που έχει το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη.

Advertisement

«Αντιμετωπίζουμε μια καλή ελληνική ομάδα. Έχουν πολύ μεγάλη αθλητικότητα με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και τον Γιάννη, που είναι ο μεγάλος τους σταρ. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας τους παίκτες που θα αντιμετωπίσουμε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Έναν παίκτη με τέτοια υπεροχή σε αθλητικότητα θα πρέπει να τον περιορίσουμε ως ομάδα. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς. Γνωρίζουμε καλά τη σημασία όχι μόνο αυτού του αγώνα, αλλά και των υπόλοιπων στα προκριματικά».

Αντίθετα, από Ελληνικής πλευράς, ο 22χρονος Μιχάλης Λούντζης τόνισε αρχικά: «Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουμε μια τόσο δυνατή ομάδα, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Η Σερβία θα έχει όλα τα αστέρια της, αλλά για μας δεν αλλάζει κάτι. Θα πάμε στο Βελιγράδι με στόχο να πάρουμε τη νίκη, όπως και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με το Βέλγιο που θα έχουμε τον κόσμο μας δίπλα μας».

Η 12άδα του Δημήτρη Ιτούδη

Με 12 παίκτες αναχωρεί σε λίγες ώρες (17.55) και αφού προπονήθηκε στο ΟΑΚΑ, η Εθνική Ανδρών για το Βελιγράδι. Εκτός αποστολής έμειναν οι Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Γιάννης Κουζέλογλου.

Advertisement

Στην αποστολή συμμετέχουν οι Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Μιχάλης Λούντζης.

Ο αγώνας της Β’ Προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με τη Σερβία θα διεξαχθεί αύριο (25/8) στις 21.00 ώρα Ελλάδας και θα ακολουθήσει ο εντός έδρας με το Βέλγιο, την Κυριακή 28/8 στις 20.00 στο ΟΑΚΑ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement