Αποσύρεται επίσημα από το US Open o Νόβακ Τζόκοβιτς

Advertisement

Την απουσία του από το US Open ανακοίνωσε επίσημα ο παγκόσμιος πρωταθλητής, κάτοχος 21 τίτλων Γκραν Σλαμ, Νόβακ Τζόκοβιτς, ευχόμενος καλή επιτυχία στους συναθλητές του και λέγοντας ότι θα περιμένει την ευκαιρία για να αγωνιστεί ξανά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει παραμείνει ανεμβολίαστος καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, και η ισχύουσα νομοθεσία τις Ηνωμένες Πολιτείες ορίζει για τους μη Αμερικανούς υπήκοους ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού ώστε να λάβουν βίζα για την είσοδο στη χώρα.

«Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη αυτή τη φορά για το US Open. Ευχαριστώ #NoleFam [το γκρουπ των φαν του] για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο 35χρονος Σέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Καλή επιτυχία στους συναθλητές μου! Θα παραμείνω σε φόρμα και με θετικό πνεύμα, και θα περιμένω μια ευκαιρία να διαγωνιστώ ξανά. Στο επανιδείν κόσμε του τένις!», προσθέτει.

Advertisement

Οι διοργανωτές του US Open είχαν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στο τουρνουά στους αθλητές εφόσον δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19. Ανάλογο μέτρο θα ισχύσει και για τους φιλάθλουςπου θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Advertisement

Η διοργάνωση του US Open αρχίζει στις 29 Αυγούστου.

Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει τρεις φορές το US Open (όπου μετρά και έξι ήττες σε τελικούς), ενώ πέρυσι έχασε με 3-0 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και μαζί την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος άνδρας που κερδίζει και τα τέσσερα Grand Slam σε έναν χρόνο μετά το 1969.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement