Έγκλημα στην Αίγινα: Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 36χρονου στη Μάλτα

Advertisement

Στην εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας θείας και ανιψιού στην Αίγινα επτά χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα προχώρησαν οι Αρχές με τη σύλληψη του 36χρονου στη Μάλτα, ο οποίος φέρεται να τους είχε κάψει ζωντανούς το 2015.

Το DNA του φερόμενου δράστη που βρήκαν οι ερευνητές της αστυνομίας σε έναν σκούφο, μέσα στο σπίτι, στην Αίγινα, ήταν αυτό που βοήθησε την Ασφάλεια Αττικής να εξιχνιάσει το διπλό έγκλημα.

Οι αστυνομικές αρχές της Μάλτας σε τυχαίο έλεγχο φέρεται να εξέτασαν τα στοιχεία του 36χρονου και μετά από αποτυπώματα που του πήραν υπήρξε ταυτοποίηση με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές.

Advertisement

Έπειτα, οι αρχές της Μάλτας προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Μάλτας, ο φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού είναι ο Ledjon Brakaj, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέμενε στην πόλη Marsaskala της Μάλτας.

Advertisement

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο δράστης φέρεται τα ξημερώματα της 30ης Νοεμβρίου του 2015 πως εισέβαλε στο σπίτι της άτυχης 71χρονης από το παράθυρο. Στη συνέχεια, φέρεται πως ακινητοποίησε την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της.

Τους έδεσε, τους βασάνισε φρικτά για να του πουν που βρίσκονταν τα χρήματα και τα τιμαλφή της, καθώς υπήρχε έντονη φήμη στην περιοχή πως εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, διατηρούσε μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι της και στη συνέχεια τους οδήγησε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και τους έκαψε ζωντανούς, ενδεχομένως σε μία προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του κάτι το οποίο όπως αποδείχτηκε δεν κατάφερε εντελώς.

Στον χώρο του εγκλήματος είχε βρεθεί τότε DNA που είχε αποδοθεί στον πιθανό δράστη. Ανάμεσα στα άτομα που τότε είχαν εξετασθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση, ήταν και κάποιοι Αλβανοί εργάτες στο νησί, όλοι τους συγγενείς με τους οποίους ταίριαζε το DNA αυτό, όχι όμως απόλυτα και ένας εξ αυτών είχε φύγει από το νησί εκείνη την εποχή και δεν ξαναγύρισε ποτέ.

Advertisement

Είναι το άτομο που οι Αρχές δεν είχαν εντοπίσει μέχρι σήμερα για να διασταυρώσουν το γενετικό ίχνος αν όντως ήταν το δικό του, παρότι γνώριζαν ότι ανήκε σε αυτή την οικογένεια και σε βάρος του οποίου εκδόθηκε τελικά το ένταλμα σύλληψης. Η απόλυτη εμπλοκή του στην υπόθεση αναμένεται να διαπιστωθεί όταν έρθει στην Ελλάδα και βεβαίως να διαπιστωθεί αν υπήρχαν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα, κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο.

Μετά την σύλληψή του στην Μάλτα βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες για την έκδοσή του στην χώρα μας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement