Επίθεση Άγκυρας σε Μακρόν: Στοχοποιεί την Τουρκία

Advertisement

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά της Τουρκίας και ορισμένων άλλων χωρών κατά την επίσκεψή του στην Αλγερία και τον κάλεσε να θυμηθεί το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας στην Αφρική.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς είπε σε δήλωσή του το Σάββατο (27/8) ότι οι δηλώσεις Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Αλγερία είναι ατυχείς και στοχοποιούν τη χώρα μας και ορισμένες άλλες χώρες.

Πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του αποικιακού παρελθόντος της χώρας του στην Αφρική, ιδιαίτερα στην Αλγερία, να προσπαθεί να απαλλαγεί από το εν λόγω αποικιακό παρελθόν της κατηγορώντας άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας».

Advertisement

Και πρόσθεσε, «Η Τουρκία, η οποία ενθαρρύνει τη φιλία και όχι την εχθρότητα, είναι μεταξύ των στρατηγικών εταίρων της Αφρικανικής Ένωσης και αναπτύσσει τις σχέσεις της με την Αλγερία και άλλες αφρικανικές χώρες μέρα με τη μέρα.

Τόνισε, «αν η Γαλλία πιστεύει ότι υπάρχουν αντιδράσεις εναντίον της στην αφρικανική ήπειρο, τότε πρέπει να αναζητήσει τα αίτια αυτών των αντιδράσεων στο αποικιακό παρελθόν της, αλλά και στις προσπάθειές της να το συνεχίσει με διάφορους τρόπους, και να διορθώσει τα πράγματα».

«Ελπίζουμε ότι η Γαλλία θα ωριμάσει να αντιμετωπίσει το αποικιακό παρελθόν της χωρίς να κατηγορήσει άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, το συντομότερο δυνατό», είπε.

Advertisement

Ο Μακρόν υποστήριξε σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Αλγερία την Παρασκευή (26/8) ότι η χώρα του αντιμετωπίζει μία εκστρατεία «συκοφαντίας» από τουρκικά, κινεζικά και ρωσικά δίκτυα, λόγω της αποσύνδεσής της από την Αφρική.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement