Κουφονήσια: Σε δυο ανθρώπους ανήκαν οι σοροί – Μπορεί να ήταν στη θάλασσα για μήνες

Advertisement

Ένα μακάβριο εύρημα του καπετάνιου μιας θαλαμηγού στο Κάτω Κουφονήσι, ξετύλιξε το «κουβάρι» του θρίλερ. Οι δυο σοροί που βρέθηκαν ήταν σε τόσο προχωρημένη σήψη που αρχικά δεν ήταν ευδιάκριτο ακόμα και το αν ανήκαν σε ανθρώπους. Εν τέλει, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ανήκαν σε έναν ενήλικα και σε έναν έφηβο ενώ ο θάνατός τους είχε επέλθει αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Ο Βασίλης Ραπτάκης, διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών στο νοσοκομείο Νάξου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το θέμα. «Ονομάστηκαν σάκος 1 και σάκος 2 για να κάνουμε τη γνωμάτευση. Στον σάκο 1 βρήκαμε το δεξιό μηριαίο οστού και τα δύο λαγόνια οστά και σχεδόν ολόκληρη την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό το κομμάτι του πτώματος ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, δηλαδή δεν υπήρχαν μαλακά στοιχεία και μύες. Ήταν όλα ξηραμένα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το δεύτερο κομμάτι ήταν μικρότερης ηλικίας και αυτό το συμπεραίνω και από το μήκος και από το μέγεθος των οστών. Είναι ανθρώπινο και αυτό αλλά μικρότερης ηλικίας», πρόσθεσε.

Advertisement

Από ναυάγιο μεταναστών στη Φολέγανδρο οι δύο σοροί;

Μια διαφορετική διάσταση στο θρίλερ που εκτυλίσσεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στα Κουφονήσια όταν καπετάνιος θαλαμηγού ενημέρωσε τις αρχές για σορούς που βρήκε να επιπλέουν στη θάλασσα δίνουν πληροφορίες δημοσιογράφου της ιστοσελίδας naxospress.gr που μίλησε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλέστηκε ένα από τα σενάρια που εξετάζονται από τις αρχές είναι οι δύο σοροί να προέρχονται από ναυάγιο με μετανάστες που είχε σημειωθεί ανοιχτά της Φολέγανδρου τον Δεκέμβριο του 2021.

Τότε στην επιχείρηση του λιμενικού είχαν διασωθεί 12 μετανάστες ενώ κατά δήλωσή τους στο πλαστικό σκάφος που βούλιαξε βρίσκονταν συνολικά 32 άτομα.

Advertisement

Τις ημέρες που ακολούθησαν το ναυάγιο είχαν εντοπιστεί σοροί μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο. Συνολικά από το ναυάγιο αυτό έχουν εντοπιστεί 14 νεκροί μετανάστες, οι επτά εκ των οποίων στη Νάξο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement