Νάξος: Οι δραματικές στιγμές του πνιγμού της 36χρονης – «Δεν φώναξε βοήθεια»

Advertisement

Συγκλονίζει ο αιφνίδιος θάνατος της 36χρονης σε πισίνα της Νάξου, ενώ δίπλα της βρισκόταν το ανήλικο παιδί της. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της είναι προς το παρόν άγνωστα και αναμένεται να τα αναδείξει η διαδικασία της νεκροψίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, ενώ έχουν συλληφθεί δύο υπεύθυνοι της επιχείρησης όπου σημειώθηκε το συμβάν.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Ήταν περίπου 15:00 όταν η 36χρονη έπεσε πρώτη στην παιδική πισίνα, για να πάρει και το ανήλικο παιδί μαζί της αργότερα, ώστε να παίξουν με το νερό. Μέσα στην πισίνα υπήρχαν και άλλα παιδιά μεταξύ των οποίων και ένα λίγο μεγαλύτερο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του naxostimes.gr.

Advertisement

Η 36χρονη έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν μέσα στην παιδική πισίνα. Πρώτοι την είδαν τα παιδιά.
«Δεν κατάλαβα τι έγινε. Είδα ότι κάτι συνέβαινε αλλά νόμιζα ότι η κοπέλα κάνει αστεία» φέρεται να είπε το μεγαλύτερο παιδί από αυτά που βρίσκονταν μέσα στην πισίνα.

Οι άνθρωποι του καταστήματος και κάποιοι από αυτούς που βρίσκονταν εκεί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Τρομοκρατημένοι, έτρεξαν στην πισίνα και έβγαλαν έξω την κοπέλα, χωρίς τις αισθήσεις της. Προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες αλλά μάταια. Κάλεσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Το μικρό παιδί της, φώναζε και έκλαιγε, χωρίς ωστόσο να έχει αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί στη μητέρα του. Η 36χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάξου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Το ανήλικο παιδί της, ανέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές που το οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα μέχρι που ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του και το πήραν λίγο αργότερα.

Advertisement

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, η 36χρονη δεν φώναξε καν «βοήθεια» ούτε κανείς αντιλήφθηκε να κάνει κάποια κίνηση που να μαρτυρά αυτό που της συνέβαινε.

Πνιγμός ή παθολογικά αίτια – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν από τις Αρχές, το νερό στην πισίνα ήταν ρηχό και δεν ξεπερνούσε τα 70 εκατοστά και για τον λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο εάν ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε πνιγμό ή σε παθολογικά αίτια.

Η σορός της, μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά όπου η νεκροψία αναμένεται να ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση διαθέτει δύο πισίνες, μία για ενήλικες και μία παιδική και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των κολυμβητών αφού υπήρχαν υπεύθυνοι γι αυτές, όπως ορίζει ο νόμος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement