Όταν ο Ωνάσης κατσάδιαζε την Τζάκι για την πολυέξοδη ζωή της

Advertisement

Η ιστορία αγάπης και μίσους του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι ανέκαθεν κέντριζε το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη στη δεκαετία του 60. Αυτός ο μυστήριος γάμος αν και λαμπερός έκρυβε πολλές σκοτεινές πτυχές ωστόσο.

Μια γελοιογραφία από τον Ιταλικό Τύπο στα τέλη της δεκαετίας του 60 παρουσιάζει τον Αριστοτέλη Ωνάση έξαλλο με τους λογαριασμούς από τις ακριβές αγορές της στολισμένης με κοσμήματα Τζάκι Κένεντι.
Όταν ο Truman Capote ρώτησε τη Τζάκι Κένεντι γιατί παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση, εκείνη του απάντησε: «Δεν γινόταν να παντρευτώ έναν οδοντίατρο από το New Jersey…”!

Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, 25 χρόνια σχεδόν, και τις αντιρρήσεις του φιλικού και οικογενειακού κύκλου, η Τζάκι έβρισκε ευχάριστη τη συντροφιά του Έλληνα επιχειρηματία και γνώριζε ότι μπορούσε, αφενός να προσφέρει σε εκείνη και τα παιδιά της οικονομική ασφάλεια, αλλά και ανεξαρτησία από την οικογένεια των Κένεντι που ήθελαν να ελέγχουν της ζωή της συζύγου του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και των παιδιών του.

Ειδικά μετά τη δολοφονία και του Ρόμπερτ Κένεντι το 1968, η χήρα του δολοφονημένου Προέδρου JFK ήθελε να αφήσει πίσω της την Αμερική φοβούμενη για την ασφάλεια τόσο της ίδια όσο και των παιδιών της.

Το ότι ο Ωνάσης διέθετε μια ιδιωτική θαλαμηγό που μπορούσε κυριολεκτικά να την πάρει από όλα της τα προβλήματα στην Αμερική και να την μεταφέρει σε έναν ασφαλή ιδιωτικό παράδεισο, ένα νησί μακριά από όλους ήταν κάτι ιδιαίτερα δελεαστικό. Όσο για τον Ωνάση, η Τζάκι ήταν η ιδανική σύζυγος-τρόπαιο, πολύ περισσότερο από την απαρηγόρητη Κάλλας, που έμαθε για το γάμο από τις ειδήσεις…

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement